Snježne pahulje

Sastojci:
12,5 dag maslaca,
7 dag voćnog šećera,
6 dag brašna,
12,5 dag škrobnog brašna,
1 vanilin šećer,
1 žlicu mljevenog anisa,
šećer za posipanje

Priprema:
Omekšali maslac pjenasto umutite. Prosijte šećer i pomiješajte ga s obje vrste brašna, vanilin šećerom i anisom. Sve umiješajte u maslac. Dodajte 1 – 2 žlice ledene vode i zamijesite. Pokriveno tijesto ostavite na hladnom 30 minuta. Od tijesta oblikujte kuglice veličine trešnje, složite ih na lim prekriven papirom za pečenje i lagano pritisnite vilicom. Pecite 12 – 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 175° C. Ohlađene kolačiće posipajte šećerom za posipavanje.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.