7 rozen kora

Krema:

✦700 ml mlijeka

✦2 pudinga od vanilije

✦2 žlice škrobnog brašna – gustina (20 g)

✦80 g šećera

✦120 g margarina

✦100 g bijele čokolade

Priprema: U malo mlijeka razmutiti puding i škrobno brašno, a ostatak sa šećerom staviti na vatru da provrije. Ukuhati puding cijelo vri­jeme miješajući pjenjačom i maknuti s vatre kad se zgusne. Odmah dodati margarin i bije­lu čokoladu izlomljenu na kockice pa miješati dok se ne otopi. Ostaviti da se malo ohladi.

Žele:

✦500 g svježih jagoda + vode do 700 ml

✦2 pudinga od jagode

✦2 žlice škrobnog brašna – gustina (20 g)

✦100 g šećera

✦120 g margarina

Priprema: Jagode usitniti štapnim mikserom pa dodati vode da bude 700 ml tekućine. U 200 ml razmutiti puding i škrobno brašno, a ostatak sa šećerom staviti kuhati. Ukuhati puding cijelo vrijeme miješajući pjenjačom, maknuti s vatre kad se zgusne. Dodati mar­garin, miješati dok se ne otopi i malo ohladiti. Kremu i žele podijeliti na 3 dijela pa mazati rozen kore počevši s kremom. Gornju koru ne mazati. Ostaviti da prenoći u hladnjaku.

Glazura:

✦120 g bijele čokolade

✦50 ml vrhnja za šlag

Priprema: Čokoladu otopiti u vrhnju za šlag. Malo ohladiti i preliti po zadnjoj rozen kori.

Recept za kolapč pronađite u knjizi Moji brzi kolači.

Prethodni članakPodnošenje zahtjeva za potporu poljoprivrednicima Sisačko-moslavačke županije
Sljedeći članakNa lijepom rozom Dunavu
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.