Biskvit:

✦4 jaja

✦100 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦50 ml ulja

✦30 ml vode

✦100 g glatkog brašna

✦10 g praška za pecivo

Priprema: Izmiksati bjelanjke u čvrst snijeg, uz po­stupno dodavanje šećera i vanilin šećera. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati jedan po je­dan žumanjak, ulje i vodu. Na kraju dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i kratko izmiksati. Rasporediti u kalup obložen papirom za pečenje di­menzije 40 x 34 cm. Peći na 180 °C oko 15 minuta. Ohladiti i prerezati okomito na tri trake.

Preljev:

✦100 ml kuhane instant kave

✦1 žličica šećera

✦10 ml ruma

Priprema: Skuhati kavu sa šećerom. U hladno do­dati rum.

Krema:

✦500 g mascarpone sira

✦100 g šećera u prahu

✦1 žličica arome vanilije

✦300 ml vrhnja za šlag

Priprema: Miksati mascarpone sa šećerom u pra­hu i aromom vanilije. Dodati hladno vrhnje za šlag i miksati dok se ne poveže u glatku kremu. Biskvit poprskati kavom, rasporediti 1/3 kreme i ponoviti postupak s ostala dva biskvita. Dobro ohladiti i prije posluživanja posuti kakaom.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakMakići
Sljedeći članakBaranjski kulen uz koje vino?
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.