Biskvit:
✦4 jaja
✦100 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦50 ml ulja
✦30 ml vode
✦100 g glatkog brašna
✦10 g praška za pecivo
Priprema: Izmiksati bjelanjke u čvrst snijeg, uz postupno dodavanje šećera i vanilin šećera. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati jedan po jedan žumanjak, ulje i vodu. Na kraju dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i kratko izmiksati. Rasporediti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 40 x 34 cm. Peći na 180 °C oko 15 minuta. Ohladiti i prerezati okomito na tri trake.
Preljev:
✦100 ml kuhane instant kave
✦1 žličica šećera
✦10 ml ruma
Priprema: Skuhati kavu sa šećerom. U hladno dodati rum.
Krema:
✦500 g mascarpone sira
✦100 g šećera u prahu
✦1 žličica arome vanilije
✦300 ml vrhnja za šlag
Priprema: Miksati mascarpone sa šećerom u prahu i aromom vanilije. Dodati hladno vrhnje za šlag i miksati dok se ne poveže u glatku kremu. Biskvit poprskati kavom, rasporediti 1/3 kreme i ponoviti postupak s ostala dva biskvita. Dobro ohladiti i prije posluživanja posuti kakaom.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode