Sastojci (za 4 čaše):
✦5,5 dag šećera
✦korica 1 limuna
✦24 dag mascarponea
✦17 dag vrhnja za šlag
✦1 žličica arome vanilije
Priprema: Miksati šećer i limunovu koricu dok šećer ne postane vlažan. Dodati mascarpone, tekuće vrhnje za šlag, vaniliju i smjesu šećera i limuna, te miksati, ali ne predugo da se smjesa ne stisne previše.
Umak:
✦1 čaša smrznutih borovnica
✦¼ čaše vode
✦¼ čaše šećera
✦1 žlica limunovog soka
✦1 žlica kukuruznog škroba (gustina)
✦¼ žličice arome vanilije
✦korica ½ limuna
Priprema: Pomiješati borovnice, vodu, šećer i limunov sok, te zagrijavati do vrenja. Polako umiješati razvodnjeni škrob pomiješan s 2 žlice hladne vode u borovnice. Kuhati oko 5 minuta dok se ne zgusne. Po potrebi doliti još malo vode. Maknuti s vatre i polako umiješati aromu vanilije i koricu limuna. Ohladiti do mlakog, pa slagati desert.
Međusloj:
✦5 – 6 kom piškota
Priprema: U svaku čašu staviti malo kreme, malo izlomljenih piškota i zaliti umakom. Ponoviti postupak.
Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice