Biskvit:

✦4 jaja

✦8 žlica šećera

✦12 žlica ulja

✦12 žlica mlijeka

✦2 žlice kakaa

✦12 žlica oštrog brašna

✦1 prašak za pecivo

Priprema: Žumanjke pjenasto umutiti sa še­ćerom. Dodati ulje, mlijeko, kakao, brašno i prašak za pecivo i sve sjediniti mikserom. Na kraju postupno dodati snijeg od 4 bjelanjka i lagano izmiješati špatulom. Smjesu uliti u nauljen i pobrašnjen kalup dimenzije 32 x 22 cm. Peći na 180˚ C oko 20 minuta.

Preljev:

✦350 ml mlijeka

✦6 žlica šećera

✦1 vanilin šećer

Priprema: Prokuhati mlijeko sa šećerom i vanilin šećerom i preliti vruće po kolaču.

Krema:

✦500 ml mlijeka

✦2 pudinga od karamele

✦6 žlica šećera

✦150 g maslaca

Priprema: U malo mlijeka razmutiti puding, a ostatak mlijeka sa šećerom staviti kuhati. Ukuhati puding neprestano miješajući pa maknuti s vatre kad se zgusne. Pokriti prozir­nom folijom i ohladiti. U ohlađeno umiksati maslac sobne temperature i premazati po biskvitu. Ukrasiti sjeckanim lješnjacima.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakOpćina Fužine: neodoljivo putovanje u prošlost i vinski okusi
Sljedeći članakKako uzgojiti lijep zeleni travnjak?
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.