PRIPREMITE:

3 dag kvasca

3 žumanjka

50 dag oštrog brašna

limun

2 žlice šećera

mlijeko prema potrebi

malo soli

2 žlice margarina
ulje za prženje

Kvasac pomiješajte sa 1/2 dl mlakog mlijeka, žlicom šećera i žlicom brašna, pokriveno držite na toplom da uzađe. Brašno stavite u zdjelu, dodajte uzašli kvasac, omekšali maslac, žumanjke, sol, šećer, naribanu limunovu koricu, mlako mlijeko te mijesite dok se ne pojave mjehuri i tijesto ne odvaja od posude. Pokrijte i držite na toplom da se digne. Tijesto izvadite na dasku i razvaljajte 1 cm debelo. Čašom izrežite okrugle oblike, u sredini napravite rupicu, pokrijte krpom i ostavite da se dignu. Pržite u dosta vrućeg ulja s obje strane i kad su prženi, posipajte šećerom u prahu. Po želji možete preliti čokoladnom ili bijelom glazurom.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakSlane krafne od krumpira
Sljedeći članakTorta od čokolade i banane
Gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.