Voćna krema:

✦700 g smrznutog crvenog voća (npr. višnje)

✦vode do 700 ml tekućine

✦200 g šećera

✦3 pudinga od vanilije

✦100 g maslaca

Priprema: Smrznute višnje zagrijavati dok se ne otope, kuhati par minuta pa izmiksati štapnim mik­serom. Dodati vode do 700 ml pa u malo tekućine razmutiti puding. Višnje sa šećerom staviti na vatru i ukuhati puding. Kad se zgusne, maknuti s vatre i odmah umiješati maslac. Kremu pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se malo ohladi.

Žuta krema: 700 ml mlijeka

✦3 pudinga od vanilije

✦100 g šećera

✦200 g bijele čokolade

✦100 g maslaca

Priprema: U malo mlijeka razmutiti puding, a osta­tak sa šećerom i bijelom čokoladom staviti na vatru da provrije. Ukuhati puding pa u vruće umiješati maslac. Kremu pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se malo ohladi.

I još:

✦7 rozen kora

Priprema: Obje kreme dobro izraditi mikserom, po­dijeliti na 3 dijela i mazati rozen kore, osim zadnje. Pritisnuti rukama i po potrebi opteretiti, te ohladiti.

Glazura:

✦200 g bijele čokolade

✦5 žlica ulja

✦crvena prehrambena boja

Priprema: Čokoladu s uljem otopiti na pari, pa izliti po kolaču. Po želji ukrasiti linijama crvene boje sa žlicom glazure koju razvući čačkalicom po površini.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakČokoladna bajadera
Sljedeći članak33 nova ugovora iz Programa ruralnog razvoja vrijedna 65 milijuna kuna
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.