Prhko tijesto (za dva lima od pećnice):
✦150 g maslaca
✦80 g šećera u prahu
✦2 jaja
✦1 žličica ekstrakta vanilije
✦300 g glatkog brašna
✦100 g prženih mljevenih badema
✦1 prašak za pecivo
✦prstohvat soli
Priprema: Maslac sobne temperature, šećer, jaja i aromu vanilije izmiješati vilicom. Dodati suhe sastojke i umijesiti rukom tijesto. Zamotati ga u prozirnu foliju i staviti u hladnjak oko sat vremena. Razvaljati na pobrašnjenoj podlozi na 4 – 5 mm debljine, pa izrezati modlicom zvjezdice ili po želji. Peći na papiru za pečenje u dva velika lima od pećnice na 170 °C, oko 15 minuta.
Glazura:
✦200 g bijele čokolade
✦50 g prženih sjeckanih badema
Priprema: Ohladiti na sobnoj temperaturi pa svaki keks gornjim dijelom uroniti u otopljenu i ohlađenu bijelu čokoladu, te posuti sjeckanim bademima.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode