Prhko tijesto (za dva lima od pećnice):

✦150 g maslaca

✦80 g šećera u prahu

✦2 jaja

✦1 žličica ekstrakta vanilije

✦300 g glatkog brašna

✦100 g prženih mljevenih badema

✦1 prašak za pecivo

✦prstohvat soli

Priprema: Maslac sobne temperature, šećer, jaja i aromu vanilije izmiješati vilicom. Dodati suhe sastoj­ke i umijesiti rukom tijesto. Zamotati ga u prozirnu foliju i staviti u hladnjak oko sat vremena. Razvaljati na pobrašnjenoj podlozi na 4 – 5 mm debljine, pa izrezati modlicom zvjezdice ili po želji. Peći na papi­ru za pečenje u dva velika lima od pećnice na 170 °C, oko 15 minuta.

Glazura:

✦200 g bijele čokolade

✦50 g prženih sjeckanih badema

Priprema: Ohladiti na sobnoj temperaturi pa svaki keks gornjim dijelom uroniti u otopljenu i ohlađenu bijelu čokoladu, te posuti sjeckanim bademima.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakPodignimo vilice za bioraznolikost
Sljedeći članakKako urediti kamenjar oko okućnice?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.