Prhko tijesto (za dva lima od pećnice):

✦150 g maslaca

✦80 g šećera u prahu

✦2 jaja

✦1 žličica ekstrakta vanilije

✦300 g glatkog brašna

✦100 g prženih mljevenih badema

✦1 prašak za pecivo

✦prstohvat soli

Priprema: Maslac sobne temperature, šećer, jaja i aromu vanilije izmiješati vilicom. Dodati suhe sastoj­ke i umijesiti rukom tijesto. Zamotati ga u prozirnu foliju i staviti u hladnjak oko sat vremena. Razvaljati na pobrašnjenoj podlozi na 4 – 5 mm debljine, pa izrezati modlicom zvjezdice ili po želji. Peći na papi­ru za pečenje u dva velika lima od pećnice na 170 °C, oko 15 minuta.

Glazura:

✦200 g bijele čokolade

✦50 g prženih sjeckanih badema

Priprema: Ohladiti na sobnoj temperaturi pa svaki keks gornjim dijelom uroniti u otopljenu i ohlađenu bijelu čokoladu, te posuti sjeckanim bademima.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakPodignimo vilice za bioraznolikost
Sljedeći članakKako urediti kamenjar oko okućnice?
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.