Poštovani,
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Sveti Martin na Muri, od 29. studenoga do 1. prosinca, _x000D_
mjesto je i vrijeme događaja koji ne smijete propustiti,_x000D_
ako želite doznati sve najbitnije informacije o proizvodnji povrća u Hrvatskoj_x000D_
i imati priliku susresti se s proizvođačima povrća_x000D_
i svim tvrtkama i institucijama iz sektora povrćarstva._x000D_
_x000D_
Pozivamo vas na 3. stručni seminar „Hrvatsko povrće“, _x000D_
koji će se održati u prekrasnom ambijentu hotela “Lifeclass Terme Sveti Martin“ 29.11. – 1.12.2017._x000D_
_x000D_
1. dan SRIJEDA, 29. studeni 2017.
_x000D_
9.00 – 11.00 prijem i akreditacija sudionika 11.00 svečano otvaranje seminara 11.45 – 12:30 Plenarno izlaganje uz podršku Veleposlanstva države Izrael 12:30– 14:30 SEKCIJA 1: Aktualnosti u proizvodnji povrća
Uvodna izlaganja: 1. Zakonske novosti u poljoprivredi 2. Savjetodavna služba – Važnost zaštite domaćih proizvoda na primjeru zaštite izvornosti Varaž- dinskog zelja 3. Hrvatski zavod za zapošljavanje – Problematika zapošljavanja u sektoru proizvodnje povrća Okrugli stol: Kako povećati konkurentnost proizvođača povrća u Hrvatskoj i promocija hrvatskih poljoprivrednih proizvoda? Sudionici: Ministarstvo poljoprivrede, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Savjetodavna služba, Hrvatska poljoprivredna komora, Hrvatska gospodarska komora, Zajednica Udruga hrvatskih povrćara, predstavnici trgovačkih lanaca, Hrvatski zavod za zapošljavanje
14.30 – 16:30 vrijeme za ručak 16.30 – 18:30 SEKCIJA 2: Potencijal hrvatskog turističkog tržišta u plasmanu domaćeg povrća
Uvodna izlaganja: 1. Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPHH) – Web burza hotelijerstva 2. Hotel lifeclass Terme Sveti Martin – Od polja do hotela 3. Agronomski fakultet u Zagrebu – Proizvodnja povrća za hrvatsko turističko tržište: mogućnosti i ograničenja Okrugli stol: Kako poslovati s hotelima i drugim turističko – ugostiteljskim subjektima? Sudionici: Ministarstvo turizma, Agronomski fakultet u Zagrebu, UPHH, ZUHP, Institut za poljoprivredu i turizam u Poreču, predstavnici tvrtki otkupljivača povrća, predstavnici hotela
18.30 – piće dobrodošlice – degustacija autohtonih međimurskih rakija 19.00 – 21.00 večera 21.00 – Zabavni program – Gospodarski list i prijatelji/ce
2. dan ČETVRTAK 30. studeni 2017.
09.00 – 11:30 – SEKCIJA 3: Sigurna i kvalitetna hrana i kako je proizvesti
Uvodna izlaganja: 1. Ispravnost povrća i kontrolni nadzor fitosanitarne inspekcije 2. Hrvatska agencija za hranu – Trebamo li brinuti zbog nitrata u zelenom lisnatom povrću? 3. Poljoprivredni fakultet u Osijeku – Utjecaj tehnologije proizvodnje na kvalitetu proizvoda povrća 4. Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo – Pojava fitopatoloških problema u uzgoju nekih povrćarskih kultura u Hrvatskoj 5. Kako povećati vidljivost i prepoznatljivost poljoprivrednika kod krajnjeg potrošača? – Odgovor je VeeMee Agro platforma Okrugli stol: Ukusna i kvalitetna hrana – hrvatsko povrće na svakom stolu Sudionici: Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska agencija za hranu, ZUHP, predstavnici trgovačkih lanaca, Podravka, Osatina, Udruga potrošača, Bureau Veritas
11.30 – 12:00 – vrijeme za odmor i osvježenje 12:00 – 14.30 – SEKCIJA 4: Nove tehnologije u proizvodnji povrća
Uvodna izlaganja: 1. Agronomski fakultet u Zagrebu – Noviteti među materijalima u zaštićenim prostorima 2.Poljoprivredni fakultet u Osijeku – Noviteti u proizvodnji kukuruza kokičara 3. Agronomski fakultet u Zagrebu – Gnojidba povrća u budućnosti 4. Poljoprivredni fakultet u Osijeku – Kompjuterski sustavi odlučivanja o gnojidbi povrća Interaktivna prezentacija noviteta u povrćarskoj proizvodnji
14:30 – 16:30 Vrijeme za ručak 16:30 – 18:30 – SEKCIJA 5: Od ideje do realizacije investicije u proizvodnji povrća
Uvodna izlaganja: 1. Put od ideje do realizacije projekta iz Programa ruralnog razvoja 2. Savjetodavna služba – Potpora Savjetodavne službe proizvođačima povrća u pripremi i realizaciji projekata iz Programa ruralnog razvoja 3. Fine’sa Grupa – Oblici financiranja investicija i obrtnog kapitala Okrugli stol: Kako poticati nove ideje i poduzetne povrćare i financiranje u poljoprivredi? Sudionici: Ministarstvo poljoprivrede, APPRRR, Fine’sa Grupa, predstavnici lokalne samouprave, Savjetodavna služba, HBOR, EBRD, GoGreen
19.00 – biblioteka HRVATSKO POVRĆE – Promocija knjige „Krumpir i ostalo gomoljasto povrće” 21.00 – svečana večera
3. dan PETAK 01. prosinca 2017.
10.00 – 12.00 SEKCIJA 6: Proizvodnja i tržište krumpira u Hrvatskoj
Uvodna izlaganja: 1. Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo – Proizvodnja krumpira jučer i danas s osvrtom na sjemensku proizvodnju 2. Savjetodavna služba – Novosti i izazovi u zdravstvenoj zaštiti krumpira početkom 21. stoljeća (iskustva iz Međimurja) 3. Udruga međimurskih proizvođača merkantilnog krumpira – Problemi u proizvodnji i prodaji merkantilnog krumpira Okrugli stol: Potencijal i budućnost proizvodnje krumpira u Hrvatskoj Sudionici: Ministarstvo poljoprivrede, ZUHP, Savjetodavna služba, Agrovelebit, Grapak, predstavnici otkupljivača, Exotic King, predstavnik trg. centara
12:00 – Donošenje zaključaka i zatvaranje stručnog seminara
Za sve informacije o Seminaru možete nazvati tehničkog organizatora Infomart Zagreb d.o.o., na tel: +385 (0)91 15 22 116 (Marijana), ili e-mail: marijana.jelic@infomart.hr Digitalnu prijavnicu, s više informacija o cijenama kotizacije i smještaja možete pronaći na www.gospodarski.hr Veselimo se Vašem dolasku!
|