3. hrvatski stručni skup o proizvodnji povrća “Hrvatsko povrće”

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera, pogledajte ga online.
Poštovani,

_x000D_
_x000D_
_x000D_
Sveti Martin na Muri, od 29. studenoga do 1. prosinca, _x000D_
mjesto je i vrijeme događaja koji ne smijete propustiti,_x000D_
ako želite doznati sve najbitnije informacije o proizvodnji povrća u Hrvatskoj_x000D_
i imati priliku susresti se s proizvođačima povrća_x000D_
i svim tvrtkama i institucijama iz sektora povrćarstva._x000D_
_x000D_

Pozivamo vas na 3. stručni seminar „Hrvatsko povrće“, _x000D_
koji će se održati u prekrasnom ambijentu hotela “Lifeclass Terme Sveti Martin“ 29.11. – 1.12.2017._x000D_
_x000D_


1. dan SRIJEDA, 29. studeni 2017.

_x000D_
9.00 – 11.00 prijem i akreditacija sudionika
11.00 svečano otvaranje seminara
11.45 – 12:30 Plenarno izlaganje uz podršku Veleposlanstva države Izrael
12:30– 14:30 SEKCIJA 1: Aktualnosti u proizvodnji povrća

Uvodna izlaganja:
1. Zakonske novosti u poljoprivredi
2. Savjetodavna služba – Važnost zaštite domaćih proizvoda na primjeru zaštite izvornosti Varaž- dinskog zelja
3. Hrvatski zavod za zapošljavanje – Problematika zapošljavanja u sektoru proizvodnje povrća
Okrugli stol: Kako povećati konkurentnost proizvođača povrća u Hrvatskoj i promocija hrvatskih poljoprivrednih proizvoda?
Sudionici: Ministarstvo poljoprivrede, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Savjetodavna služba, Hrvatska poljoprivredna komora, Hrvatska gospodarska komora, Zajednica Udruga hrvatskih povrćara, predstavnici trgovačkih lanaca, Hrvatski zavod za zapošljavanje

14.30 – 16:30 vrijeme za ručak
16.30 – 18:30 SEKCIJA 2: Potencijal hrvatskog turističkog tržišta u plasmanu domaćeg povrća

Uvodna izlaganja:
1. Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPHH) – Web burza hotelijerstva
2. Hotel lifeclass Terme Sveti Martin – Od polja do hotela
3. Agronomski fakultet u Zagrebu – Proizvodnja povrća za hrvatsko turističko tržište: mogućnosti i ograničenja
Okrugli stol: Kako poslovati s hotelima i drugim turističko – ugostiteljskim subjektima?
Sudionici: Ministarstvo turizma, Agronomski fakultet u Zagrebu, UPHH, ZUHP, Institut za poljoprivredu i turizam u Poreču, predstavnici tvrtki otkupljivača povrća, predstavnici hotela

18.30 – piće dobrodošlice – degustacija autohtonih međimurskih rakija
19.00 – 21.00 večera
21.00 – Zabavni program – Gospodarski list i prijatelji/ce

2. dan ČETVRTAK 30. studeni 2017.

09.00 – 11:30 – SEKCIJA 3: Sigurna i kvalitetna hrana i kako je proizvesti

Uvodna izlaganja:
1. Ispravnost povrća i kontrolni nadzor fitosanitarne inspekcije
2. Hrvatska agencija za hranu – Trebamo li brinuti zbog nitrata u zelenom lisnatom povrću?
3. Poljoprivredni fakultet u Osijeku – Utjecaj tehnologije proizvodnje na kvalitetu proizvoda povrća
4. Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo – Pojava fitopatoloških problema u uzgoju nekih povrćarskih kultura u Hrvatskoj
5. Kako povećati vidljivost i prepoznatljivost poljoprivrednika kod krajnjeg potrošača? – Odgovor je VeeMee Agro platforma
Okrugli stol: Ukusna i kvalitetna hrana – hrvatsko povrće na svakom stolu
Sudionici: Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska agencija za hranu, ZUHP, predstavnici trgovačkih lanaca, Podravka, Osatina, Udruga potrošača, Bureau Veritas

11.30 – 12:00 – vrijeme za odmor i osvježenje
12:00 – 14.30 – SEKCIJA 4: Nove tehnologije u proizvodnji povrća

Uvodna izlaganja:
1. Agronomski fakultet u Zagrebu – Noviteti među materijalima u zaštićenim prostorima
2.Poljoprivredni fakultet u Osijeku – Noviteti u proizvodnji kukuruza kokičara
3. Agronomski fakultet u Zagrebu – Gnojidba povrća u budućnosti
4. Poljoprivredni fakultet u Osijeku – Kompjuterski sustavi odlučivanja o gnojidbi povrća
Interaktivna prezentacija noviteta u povrćarskoj proizvodnji

14:30 – 16:30 Vrijeme za ručak
16:30 – 18:30 – SEKCIJA 5: Od ideje do realizacije investicije u proizvodnji povrća

Uvodna izlaganja:
1. Put od ideje do realizacije projekta iz Programa ruralnog razvoja
2. Savjetodavna služba – Potpora Savjetodavne službe proizvođačima povrća u pripremi i realizaciji projekata iz Programa ruralnog razvoja
3. Fine’sa Grupa – Oblici financiranja investicija i obrtnog kapitala
Okrugli stol: Kako poticati nove ideje i poduzetne povrćare i financiranje u poljoprivredi?
Sudionici: Ministarstvo poljoprivrede, APPRRR, Fine’sa Grupa, predstavnici lokalne samouprave, Savjetodavna služba, HBOR, EBRD, GoGreen

19.00 – biblioteka HRVATSKO POVRĆE – Promocija knjige „Krumpir i ostalo gomoljasto povrće”
21.00 – svečana večera

3. dan PETAK 01. prosinca 2017.

10.00 – 12.00 SEKCIJA 6: Proizvodnja i tržište krumpira u Hrvatskoj

Uvodna izlaganja:
1. Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo – Proizvodnja krumpira jučer i danas s osvrtom na sjemensku proizvodnju
2. Savjetodavna služba – Novosti i izazovi u zdravstvenoj zaštiti krumpira početkom 21. stoljeća (iskustva iz Međimurja)
3. Udruga međimurskih proizvođača merkantilnog krumpira – Problemi u proizvodnji i prodaji merkantilnog krumpira
Okrugli stol: Potencijal i budućnost proizvodnje krumpira u Hrvatskoj
Sudionici: Ministarstvo poljoprivrede, ZUHP, Savjetodavna služba, Agrovelebit, Grapak, predstavnici otkupljivača, Exotic King, predstavnik trg. centara

12:00 – Donošenje zaključaka i zatvaranje stručnog seminara


Za sve informacije o Seminaru možete nazvati tehničkog organizatora Infomart Zagreb d.o.o.,
na tel: +385 (0)91 15 22 116 (Marijana), ili e-mail: marijana.jelic@infomart.hr
Digitalnu prijavnicu, s više informacija o cijenama kotizacije i smještaja
možete pronaći na www.gospodarski.hr
Veselimo se Vašem dolasku!

Prema Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona i elektroničkim komunikacijama (NN 90/2011), čl. 101., točka 2., ova poruka se ne može smatrati SPAM-om jer sadrži kontakt i adresu pošiljatelja te upute za brisanje s liste.
Ako više ne želite primati newsletter Gospodarskog lista molimo Vas da kliknete ovdje ili pošaljete e-mail na adresu marketing@gospodarski-list.hr sa naslovom Newsletter-Odjava.