Poštovani,
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Sveti Martin na Muri, od 28. do 30. studenoga, _x000D_
mjesto je i vrijeme događaja koji ne smijete propustiti,_x000D_
ako želite doznati sve najbitnije informacije o proizvodnji povrća u Hrvatskoj_x000D_
i imati priliku susresti se s proizvođačima povrća_x000D_
i svim tvrtkama i institucijama iz sektora povrćarstva._x000D_
_x000D_
Pozivamo vas na 4. stručni seminar „Hrvatsko povrće“, _x000D_
koji će se održati u prekrasnom ambijentu hotela “Lifeclass Terme Sveti Martin“ 28.11. – 30.11.2018._x000D_
_x000D_
1. dan SRIJEDA, 28. studeni 2018.
9.00 – 11.00 prijem i akreditacija sudionika 11.00 svečano otvaranje seminara 11:30– 13:00 SEKCIJA 1: Aktualnosti u proizvodnji povrća
Uvodna izlaganja: Ministarstvo poljoprivrede – Zakonske novosti u poljoprivredi Podravka, Zdravko Dimač – Razvoj hrvatske poljoprivrede kroz Podravku Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, Sandra Mikinac – Zakon o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi – pravni okvir za suzbijanje i borbu protiv nepoštenih trgovačkih praksi Okrugli stol: Aktualno stanje u povrćarstvu i iskustva nakon 6 mjeseci provedbe Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi Sudionici: Ministarstvo poljoprivrede, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, HUP – Udruga trgovine, Podravka, Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba, Hrvatska poljoprivredna komora, Zajednica udruga hrvatskih povrćara Moderator: Martin Vuković (Emisija za selo i poljoprivredu, HRT)
13:00 -15:00 vrijeme za ručak 15:00 – 15:45 Financijska radionica za proizvođače povrća
Izlaganja: HBOR, HAMAG-BICRO, Fine’sa grupa
15.45 – 19:00 1. Regionalni susret proizvođača povrća
Uvodna izlaganja: 15:45-16:00 Zajednica udruga hrvatskih povrćara 16:00-16:15 Gost predavač iz Austrije 16:15-16:30 Gost predavač iz Mađarske 16:30-16:45 Gost predavač iz Slovačke 16:45-17:00 Gost predavač iz Slovenije
17:00:-17:30 Odmor za osvježenje
17:30-17:45 Gost predavač iz Srbije 17:45-18:00 Gost predavač iz Makedonije 18:00-18:15 Gost predavač iz BiH Okrugli stol: Mogućnosti i ograničenja hrvatskih i regionalnih proizvođača u plasmanu povrća na regionalnom tržištu i na tržištu EU i iskustva i prednosti udruživanja proizvođača povrća Sudionici: Zajednica udruga hrvatskih povrćara, Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba, Podravka, proizvođači iz država u regiji, Hrvatska gospodarska komora Moderator: Vlatko Grgurić (Plodovi zemlje, HRT)
21:00 društvena večer – zabavni program (Klub Seminara)
2. dan ČETVRTAK 29. studeni 2018.
09.00 – 11:30 – SEKCIJA 2: Zaštita povrća
Uvodna izlaganja: 09:30 – 09:40 Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo, dr.sc Zdravka Sever – Pregled zaštitnih sredstava u proizvodnji povrća 09:40 – 09:50 Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo, dr.sc. Adrijana Novak – Virusne i gljivične bolesti u proizvodnji povrća u 2018.g. 09:50 – 10:00 Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, prof.dr.sc. Mirjana Brmež – Zemljišni štetnici povrća 10:00 -10:10 Agronomski fakultet u Zagrebu, izv.prof. dr.sc. Klara Barić – Povrće, korovi i herbicidi Okrugli stol: Kako i čime zaštititi proizvodnju povrća od štetnih organizama – trendovi i očekivanja Sudionici: Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo, Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba, Ministarstvo poljoprivrede, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Zajednica udruga hrvatskih povrćara, CROCPA Moderatori: izv.prof.dr.sc. Klara Barić (Agronomski fakultet u Zagrebu) i Goran Beinrauch (Gospodarski list)
11.30 – 12:00 – vrijeme za odmor i osvježenje 12:00 – 14.00 – SEKCIJA 3: Novi proizvodi i tehnologije
Uvodno predavanje: 12:00-12:15 Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo – dr.sc Boris Puškar (prezentacija) / Irena Siladi,dipl. ing. – Predstavljanje programa istraživanja i razvoja u sektoru voća i povrća Izazovi za proizvođače povrća u eri ograničenja primjene pesticida i monitoringa rezidua SZB – Syngenta Agro Iskustva u ekološkoj proizvodnji povrća – residue free proizvodnja – Bioinput Učinak organske gnojidbe Plantella Organikom na povrtnim kulturama – Unichem Agro BASFovi ključni proizvodi u zaštiti povrtnih kultura – BASF MycoApply- novi proizvod s gljivicama mikorize za razvoj korjenovog sustava, učinkovito usvajanje hranjivih tvari, toleranciju na sušu, zdrave biljke i kvalitetan prinos – Fitopromet Trianum – upotreba u proizvodnji povrća – Zeleni Hit Navodnjavanje – jedna od osnovnih agrotehničkih mjera u proizvodnji povrća – Danon Podrška proizvođačima povrtnih kultura novim rješenjima tvrtke Bayer – Bayer CropScience
14:00 – 16:00 Vrijeme za ručak
16:00 – 17:00 Zaštita povrća oznakama izvornosti i oznakama zemljopisnog podrijetla – Bureau Veritas B-mox: Inovativna formula za snažnije sjeme – Bejo Zaden d.o.o Make sure your storaging techniques for vegeta- bles succeed – AgriRootz Folijarna prihrana povrća – Colić Trade Nove formulacije gnojiva kao odgovor na potrebe različitih tipova tla i različitih vrsta povrtlarskih kultura – Elixir Zorka Kvalitetna proizvodnja povrća od sjetve do berbe uz Agrimatco asortiman – Agrimatco
17:00 – 17:20 Predstavljanje knjige iz edicije Hrvatsko povrće: Proizvodnja korjenastog povrća 17:20 – 17:30 Vrijeme za osvježenje 17:30 – 19:00 SEKCIJA 4. Sjeme i hrvatske autohtone sorte povrća
Uvodna izlaganja: 17:30 – 17:45 Hrvatsko agronomsko društvo – dr.sc.Josip Haramija – Proizvodnja sjemena povrća u Hrvatskoj od 1997.-2017. 17:45 – 18:00 prof.dr.sc. Zdravko Matotan – Od vlastitih sorti i sjemena do vrhunskih prerađevina povrća 18:00 -18:15 Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek – izv. prof. dr. sc. Tomislav Vinković – Stare sorte, novi potencijal Okrugli stol: Hrvatsko povrće od sjemena do stola Sudionici: Podravka, Ministarstvo poljoprivrede, Zajednica udruga hrvatskih povrćara, Hrvatsko agronomsko društvo, Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba Moderatori: Renata Prusina (Agroglas) i Vedran Stapić (Agroklub)
20:00 Večera 21:00 Zabavni program (Klub Seminara)
3. dan PETAK 30. studeni 2018.
10.00 – 12:00 SEKCIJA 5 – Proizvodnja korjenastog povrća u RH
Uvodna izlaganja: 10:00 – 10:15 Hrvatska poljoprivredno-šumarska sav jetodavna služba – Ljubomir Peričić, dipl. ing. agr. – Isplativost proizvodnje korjenastog povrća 10:15 – 10:30 Hrvatska poljoprivredno – šumarska savjetodavna služba – Dario Padro, mag. ing. agr. – Strojevi u proizvodnji korjenastog povrća 10:30 – 10:45 prof.dr.sc. Zdravko Matotan – Mogućnosti razvoja proizvodnje korjenastog povrća za potrebe prerade sušenjem 10:45 -11:00 Hrvatska poljoprivredno-šumarska sav jetodavna služba, mr.sc. Milorad Šubić – Zaštita korjenastog povrća od bolesti i štetnika Okrugli stol: Potencijal i budućnost proizvodnje korjenastog povrća u Hrvatskoj Sudionici: Zajednica udruga hrvatskih povrćara, Podravka, Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba, predstavnici proizvođača korjenastog povrća Moderatori: mr.sc. Višnja Šimunović (HPŠSS) i Ivan Stupnišek (Gospodarski list)
12:00 Donošenje zaključaka i zatvaranje seminara
Za sve informacije o Seminaru možete nazvati tehničkog organizatora Infomart Zagreb d.o.o., na tel: +385 (0)44 522 167 (Silvija), ili e-mail: silvija.rados@infomart.hr Digitalnu prijavnicu, s više informacija o cijenama kotizacije i smještaja možete pronaći na www.gospodarski.hr Veselimo se Vašem dolasku!
|