Poziv na okrugli stol „Kakvu hranu jedemo (i uvozimo) u Hrvatskoj ?“

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera, pogledajte ga online.

Zbor agrarnih novinara pri HND-u i Društvo agrarnih novinara Hrvatske, _x000D_
organiziraju okrugli stol:_x000D_
_x000D_

„Kakvu hranu jedemo (i uvozimo) u Hrvatskoj ?“_x000D_
_x000D_

koji će se održati 16. siječnja 2017.g. u 11 h u velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva u Perkovčevoj 2, u Zagrebu._x000D_
_x000D_

Sudionici okruglog stola su:_x000D_
_x000D_

• Damir Agičić – pomoćnik ministra poljoprivrede RH _x000D_

• Andrea Gross-Bošković, ravnateljica Hrvatske agencije za hranu_x000D_

• Ivo Delonga – direktor Euroinspekt Croatiakontrola d.o.o_x000D_

• Rašeljka Maras – predsjednica udruženja CROMILK_x000D_

• Matija Brlošić, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore_x000D_

• Hrvoje Gregurić, predsjednik Zajednice udruga hrvatskih povrćara_x000D_

• predstavnik Hrvatske udruge poslodavaca – Udruga trgovine_x000D_

_x000D_
_x000D_
Hrvatska javnost zabrinuta je za kvalitetu hrane koju konzumiramo. _x000D_
Kakvu hranu – poljoprivredne proizvode uvozimo, kako se kontrolira uvoz,_x000D_
što donosi novi Zakon o (ne)poštenoj trgovačkoj praksi i hoće li on zaštititi domaće proizvođače, _x000D_
te kako promovirati i povećati proizvodnju domaće hrane i povećati samodostatnost,_x000D_
samo su neka od pitanja o kojima će se raspravljati na ovom okruglom stolu._x000D_
_x000D_

Moderatori: Marinko Petković i Goran Beinrauch_x000D_
_x000D_

Događaj je otvoren za javnost.

Prema Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona i elektroničkim komunikacijama (NN 90/2011), čl. 101., točka 2., ova poruka se ne može smatrati SPAM-om jer sadrži kontakt i adresu pošiljatelja te upute za brisanje s liste.
Ako više ne želite primati newsletter Gospodarskog lista molimo Vas da kliknete ovdje ili pošaljete e-mail na adresu marketing@gospodarski-list.hr sa naslovom Newsletter-Odjava.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakRadna skupina za poljoprivredna tržišta predstavila mjere za spas poljoprivrednika
Sljedeći članakŠto je tekuća sjetva naklijalog sjemena povrća?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.