Imam problema s mjehurom jer učestalo mokrim. Urolog mi je propisao kapsule Tamosin koje omogućuju olakšano mokrenje, ali navedeni lijek ima nuspojave poput vrtoglavice, pada mi tlak itd. Ujedno mi je urolog propisao čaj od vrbovice. Što mi savjetujete?

Učestalo mokrenje pričinjava velike neugodnosti i narušava kvalitetu života. Ističemo da je lijek Tamosin (alfa-blokator), koji vam je propisao urolog, vrlo dobar i mnogim je pacijentima pomogao. Međutim, kao i svaki preparat, i on može izazvati neugodne nuspojave. Izgleda da su vas one pogodile. Savjetujem vam da o tim nuspojavama upoznate svog liječnika opće medicine, koji će vam možda propisati drugi paralelni lijek. Međutim, ono što vam preporučujem je da svakako obavite dvije pretrage: 1. Pregled krvi na PSA i 2. Mikrobiološki pregled mokraće. Prva pretraga će isključiti teže, ozbiljno oboljenje, a druga pretraga će pokazati radi li se o upali mokraćnog mjehura. Nalaze tih dvaju pretraga obavezno odnijeti svom liječniku.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakKad posipati pepeo oko biljaka?
Sljedeći članakKako sačuvati vlagu u tlu?
Ivo Belan, dr. med.
Dr. Ivo Belan je liječnik opće medicine. Živi u Zagrebu, gdje je i završio Medicinski fakultet. Suradnik je u Gospodarskom listu već više od 20 godina. Dr. Ivo Belan je liječnik opće medicine. Živi u Zagrebu, gdje je i završio Medicinski fakultet. Kao liječnik radio je u Pakracu, Engleskoj i Libiji. Velik dio svog vremena posvećuje medicinskoj publicistici. Njegovi napisi, pisani pristupačnim stilom, naišli su na veoma dobar prijem kod čitatelja. Zdravstvene teme o kojima piše uvijek su zanimljive i poučne. Suradnik je u Gospodarskom listu već više od 20 godina. Veliki je ljubitelj i promotor rekreativnog trčanja, a izdao je i knjigu ''Jogging'', u kojoj je obradio rekreativno trčanje sa svih aspekata. Bio je sudionik čitavog niza svjetski poznatih maratona.