Oko 100 godina jedini put do obradivih površina bio je poljski put širine 3  m do nedavno kad je vlasnik jedne od njiva bagerom prokopao veliki kanal na svojoj njivi koja se godinama ne obrađuje, a čime je onemogućio normalan prolaz drugim vlasnicima. Što nam je činiti?

Predlažem da zatražite pravnu pomoć od odvjetnika koji može susjedu poslati opomenu da put vrati u određenom roku u prvobitno stanje, a ako to susjed ne učini potrebno je putem suda zatražiti posjedovnu zaštitu, odnosno zaštitu prava služnosti. U takvom ćete postupku dokazivati svoje pravo posjeda ili služnosti i susjedov čin onemogućavanja, odnosno uznemiravanja izvršenja prava.  Dakle, jedino rješenje je da putem odvjetnika koji će napisati dopis i eventualno pokrenuti dodatne radnje tražite zadovoljštinu.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPravni savjeti pitanje br. 664
Sljedeći članakOstalo pitanje br. 160
Avatar
Diplomirana je pravnica i stalna suradnica Gospodarskog lista od 2009. godine. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1990. godine, iste godine počela je raditi kao odvjetnička vježbenica. Nakon završenog studija prava pohađala je poslijediplomski studij iz kaznenog prava na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirana je pravnica i stalna suradnica Gospodarskog lista od 2009. godine. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1990. godine, iste godine počela je raditi kao odvjetnička vježbenica. Nakon završenog studija prava pohađala je poslijediplomski studij iz kaznenog prava na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od prosinca 1994. godine do veljače 2018. godine radila je kao odvjetnica u Križevcima te se pretežno bavila obveznim, trgovačkim, ovršnim, obiteljskim, nasljednim, radnim i upravnim pravom. Veliko iskustvo stekla je na području zemljišno-knjižnog i vlasničkog prava. Dugi niz godina bila je članica Upravnog odbora Odvjetničkog zbora Koprivničko-križevačke županije. Završila je edukaciju za izmiritelja u Hrvatskoj udruzi za mirenje u Zagrebu 2012. godine. Edukaciju za Voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz Europskih fondova završila je 2014. godine, što joj omogućava obavljanje konzultantskih poslova u tom području. Sada je zaposlena u Ministarstvu poljoprivrede Republike Hrvatske, u pravnom sektoru.