Pravila privatnosti

Prodavatelj Gospodarski list prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze, uz privolu ih može koristiti za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, newslettera te unaprjeđenja odnosa sa Kupcima.

Prema zakonu Republike Hrvatske o zaštiti osobnih podataka, osobni podatak definiran je kao svaka informacija koja se odnosi na identificiranu fizičku osobu ili podatak kojim se može identificirati osoba, utvrditi identitet izravno ili neizravno. Te podatke tretiramo kao osobne podatke.

Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka.

Voditelj zbirke osobnih podataka dostupan je putem mail adrese info@gospodarski-list.hr ili na adresi Gospodarski list d.d., Majstora Radonje 12, 10000 Zagreb.

Pravne osnove za obradu osobnih podataka sukladno propisima EU i Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka su sljedeće:

kada ste pristali na obradu (privola),

kada je to potrebno za sklapanje ili izvršavanje ugovora,

u svrhu ispunjavanja zakonskih obveza,

u svrhu legitimnih interesa tvrtke Gospodarski list odmjerenih u odnosu na vaša prava glede zaštite osobnih podataka, kada je to potrebno u pravne svrhe.

Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.

1. KADA I KAKO GOSPODARSKI.HR PRIKUPLJA PODATKE KORISNIKA?

Tvrtka Gospodarski list d.d. prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze odnosno za koje postoji legitimni interes te za koje ima privolu Kupca u svrhu informiranja, podrške kupcima i marketing.

Gospodarski list se obvezuje štiti osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka za koje postoji legitimni interes u svrhu izvršavanja dostave kupljenog proizvoda). Obrada osobnih podataka koja se temelji na legitimnom interesu ili predstavlja ugovornu obvezu obavlja se održavanjem najviši standarda sigurnosti i poslovanja. Kupac u svakom trenutku može izjaviti prigovor na obradu svojih osobnih podataka na temelju svoje specifične situacije. Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.

Ako pružate podatke u ime druge osobe, morate se pobrinuti da je ta osoba upoznata s ovim pravilima o zaštiti privatnosti prije no što to učinite. Ako ste mlađi od 16 godina, molimo vas da nam ne pružate nikakve podatke bez odobrenja roditelja ili skrbnika.

Ažurirajte vaše podatke tako što ćete nas obavijestiti o svim promjenama vaših kontaktnih podataka ili preferencija. Ako ste registrirani krisnik web trgovine gospodarski.hr svoje osobne podatke možete izmjeniti koristeći stranicu moj račun kojoj možete pristupiti iz glavnog izbornika.

2. PODATKE PRIKUPLJAMO PRILIKOM KUPOVINE U GOSPODARSKI.HR TRGOVINI I U SVRHU DOSTAVE PROIZVODA

Prilikom kupovine u gospodarski.hr fizičkoj i internetskoj trgovini tražimo od vas određene osobne podatke koje su nužne za ispunjenje usluge i kupovinu. Pružanje osobnih podataka u svrhu prodaje predstavlja ugovornu obvezu te ako ih ne pružite, to će utjecati na ispravno izvršenje ugovora ili ga čak onemogućiti.

U svrhu dostave proizvoda naručenog putem gospodarski.hr  internetske trgovine potrebno je unijeti vaše osobne podatke (ime, prezime, adresu dostave, broj telefona i email adresu). Legitiman pristup podacima kupca koje uključuju ime i prezime te adresu dostave imaju pristup djelatnici Hrvatske pošte d.d.  službe za dostavu s kojima Gospodarski list  ima sklopljen ugovor o dostavi naručenih proizvoda putem gospodarski.hr internetske trgovine.

3. PODATKE PRIKUPLJAMO I OBRAĐUJEMO AKO NAS IZRAVNO KONTAKTIRATE

Podaci koje primimo izravnim kontaktom od kupaca koji nam se obrate za informacije o proizvodima i uslugama:

Tako prikupljene podatke koristimo samo za obradu traženih informacija i upita korisnika te u svrhu osiguravanja kvalitetnog korisničkog iskustva. Kupci i korisnici internetske stranice gospodarski.hr suglasni su da u skladu sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te u skladu s traženim upitom obrađujemo osobne podatke.

4. TKO SU SUBJEKTI S KOJIMA GOSPODARSKI.HR  MOŽE DIJELITI OSOBNE PODATKE?

A) Pružatelji usluga društvenih mreža

Prilikom kreiranja gospodarski.hr računa na gospodarski.hr trgovini potrebno je unijeti svoje podatke (e-mail, ime i prezime). Prilikom prijave putem društvenih mreža, odnosno Google i Facebook računa, Gospodarski list  ne zadržava podatke prikupljene takvom prijavom.

B) Pružatelji usluga za google adwords marketing i analizu posjećenosti stranica gospodarski.hr

Gospodarski list  surađuje s pružateljima usluga trećim stranama kako bi se mogle provesti aktivnosti oglašavanja i analiziranja upotrebe naših web mjesta i aplikacija te praćenja učinkovitosti kampanja. Osobne podatke dijelimo samo u onoj mjeri potrebnoj za izvršavanje usluge u naše ime.

C) Pružatelji usluga potrebnih za sklapanje ili izvršavanje ugovora

Pristup bazi Kupaca s osobnim podacima Kupaca uz Gospodarski list d.d. u svrhu sklapanja ili izvršavanja ugovora, odnosno kupovine u gospodarski.hr  trgovini i dostavu proizvoda imaju: • Hrvatska pošta d.d. s kojom Gospodarski list d.d. ima sklopljen ugovor o dostavi naručenih proizvoda putem gospodarski.hr  internetske trgovine.

Gospodarski list d.d. ne bilježi broj vaše kreditne kartice niti pohranjuje transakcijske podatke. Gospodarski list d.d. za naplatu kreditnih kartica koristi usluge treće strane, ovlaštene banke, koja enkripcijom štiti vaše podatke. Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka: putem kontaktnog obrasca na internetskoj stranici gospodarski.hr direktno mailom, telefonskim pozivom, uživo u poslovnici tvrtke. Voditelj zbirke osobnih podataka dostupan je putem mail adrese martina@gospodarski-list.hr. Pročišćeni dokument o Zaštiti osobnih podataka možete preuzeti  ovdje