width=

Podloga:
Gotova svijetla biskvitna podloga – tri sloja, ø 26 cm

Limunova krema:
– 12 dag maslaca
– 12 dag šećera
– 4 žumanjka
– 1,25 dl limunovog soka (3-4 limuna)

Krema od maslaca:
– 1 puding od vanilije
– 6 dag šećera
– 5 dl mlijeka
– 25 dag razrađenog maslaca

Priprema limunove kreme: Umutite žumanjke i šećer, dodajte margarin i kuhajte na pari. Postupno dodajte limunov sok. Ohladite stalno miješajući.

Priprema kreme od maslaca: Puding i šećer zakuhajte u mlijeku. Hladite povremeno miješajući da se ne stvori korica. U hladno dodajte stalno miješajući žlicu po žlicu izrađenog maslaca.

Postupak : Položite biskvitnu podlogu na pladanj i na nju stavite pola limunove kreme, pokrijte drugom podlogom i premažite ostatkom limunove kreme pa pokrijte trećom podlogom. Cijelu tortu premažite polovicom kreme od maslaca. Ostatak kreme stavite u vrećicu za štrcanje i ukrasite tortu. Po želji, tortu ukrasite i limunovim kriškama ili želeom od limuna, a sa strane prženim i na listiće narezanim bademima.

 

Recept iz knjige Torte bez pećnice

Prethodni članakLjetna slastica
Sljedeći članakTužba za smetanje posjeda
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.