Podloga:
Gotova svijetla biskvitna podloga – tri sloja, ø 26 cm

Limunova krema:
– 12 dag maslaca
– 12 dag šećera
– 4 žumanjka
– 1,25 dl limunovog soka (3-4 limuna)

Krema od maslaca:
– 1 puding od vanilije
– 6 dag šećera
– 5 dl mlijeka
– 25 dag razrađenog maslaca

Priprema limunove kreme: Umutite žumanjke i šećer, dodajte margarin i kuhajte na pari. Postupno dodajte limunov sok. Ohladite stalno miješajući.

Priprema kreme od maslaca: Puding i šećer zakuhajte u mlijeku. Hladite povremeno miješajući da se ne stvori korica. U hladno dodajte stalno miješajući žlicu po žlicu izrađenog maslaca.

Postupak : Položite biskvitnu podlogu na pladanj i na nju stavite pola limunove kreme, pokrijte drugom podlogom i premažite ostatkom limunove kreme pa pokrijte trećom podlogom. Cijelu tortu premažite polovicom kreme od maslaca. Ostatak kreme stavite u vrećicu za štrcanje i ukrasite tortu. Po želji, tortu ukrasite i limunovim kriškama ili želeom od limuna, a sa strane prženim i na listiće narezanim bademima.

 

Recept iz knjige Torte bez pećnice

Prethodni članakLjetna slastica
Sljedeći članakTužba za smetanje posjeda
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.