Biskvit:

✦2 žlice krušnih mrvica

✦1 žlica oštrog brašna

✦1 žličica praška za pecivo

✦200 g prženih mljevenih lješnjaka

✦9 bjelanjaka

✦180 g šećera

Priprema: Pomiješati krušne mrvice, brašno, prašak za pecivo i mljevene lješnjake. Mješavinu suhih sa­stojaka podijeliti u 3 posudice. Od 3 bjelanjaka izra­diti čvrst snijeg uz postupno dodavanje 60 g šećera. Špatulom lagano umiješati trećinu suhih sastojaka i rasporediti smjesu u kalup obložen papirom za pe­čenje promjera 24 cm. Peći na 170 °C, 15 – 20 minu­ta. Ponoviti postupak još dva puta.

Krema:

✦12 žumanjaka

✦150 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦200 g čokolade za kuhanje

✦250 g maslaca

Priprema: Žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom miksati u pjenastu smjesu. Kuhati na pari 10 – 15 minuta uz neprestano miješanje pjenjačom. Kad se počne zgušnjavati dodati čokoladu izlomljenu na kockice, dobro promiješati da se otopi i kuhati još oko 5 minuta. U mlako umiksati maslac sobne temperature. Na prvi biskvit namazati pola kreme, poklopiti drugim biskvitom i ostatkom kreme, pa staviti treći biskvit.

Dekoracija:

✦1 šlag krema od čokolade

✦oko 150 ml mlijeka

✦prženi listići badema (ili sjeckani lješnjaci)

Priprema: Šlag kremu pripremiti prema uputi na pakiranju s mlijekom, pa ukrasiti tortu. Po želji staviti još i čokoladnu glazuru. Tortu dobro ohladiti u hladnjaku.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakGrgićeva ostavština bit će inspiracija hrvatskim vinarima
Sljedeći članakNutella zvijezda
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.