Podloga:

✦150 g maslaca

✦300 g mljevenih petit keksa

✦1 vanilin šećer

✦120 ml soka od naranče

Priprema: Otopiti maslac i ostaviti da se malo ohla­di. Mljevene kekse pomiješati s vanilin šećerom, sokom naranče i maslacem pa utisnuti u kalup promjera 24 cm. Staviti u hladnjak dok se priprema krema.

Prva krema:

✦300 ml vrhnja za šlag

✦300 g čokolade za kuhanje

✦50 g prženih mljevenih lješnjaka

Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, maknu­ti s vatre i dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Nakon minute pjenjačom miješati dok se čokolada ne otopi. Dodati mljevene lješnjake, izmiješati i izliti na podlogu. Staviti u hladnjak na najmanje jedan sat prije druge kreme, da se ohladi i stisne.

Druga krema:

✦200 ml vrhnja za šlag

✦250 g mliječne čokolade

✦50 g mljevenih keksa

Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, maknu­ti s vatre i dodati mliječnu čokoladu izlomljenu na kockice. Nakon minute pjenjačom miješati dok se čokolada ne otopi. Dodati mljevene kekse, promije­šati i izliti na ohlađenu prvu kremu. Staviti u hladnjak i dobro ohladiti, najbolje preko noći. Ukrasiti po želji.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode