width=

Za biskvit:
– 12 dag maslaca sobne temperature
– 30 dag šećera
– 2 jaja
– 2 žličice tekuće crvene boje
– pola mahune vanilije
– 2 žlice kakaa
– 250 ml mlaćenice
– 1/2 žličice soli
– 25 dag brašna
– 1 žlica gustina
– 1 žličica sode
– 1 žličica jabučnog octa

Krema:
– 800 ml mlijeka
– 4 žlice gustina
– 3 žlice šećera
– 20 dag maslaca sobne temperature
– šećer u prahu

Priprema:

Za biskvit: 

Kremasto izmiksajte maslac sa šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje i nakon svakog dodavanja jaja miksajte oko pola minute. Dodajte boju, sadržaj pola mahune vanilije i kakao pa promiješajte. Mlaćenicu pomiješajte sa solju i dodajte u smjesu od jaja naizmjence s prosijanim brašnom i gustinom. Sodu pomiješajte s octom i umiješajte u smjesu. Namastite i pobrašnite dva kalupa za tortu (promjera 24 – 26 cm). U svaki kalup ulijte polovicu smjese i zagladite. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 ºC oko pola sata.

Za kremu: 

100 ml mlijeka pomiješajte sa šećerom i brašnom. Ostatak mlijeka stavite u lonac i zagrijte da zakuha, dodajte gustin razmućen u mlijeku i miješajte dok nestanu grudice. Kad zakuha, maknite s vatre i ostavite da se ohladi. Maslac izmiksajte da postane kremast, pa mu žlicu po žlicu dodajte mlaku kremu i dobro izmiksajte. Dodajte šećer u prahu. Jedan biskvit premažite dijelom kreme, pa poklopite drugim. Tortu odozgo i sa strane premažite kremom, te stavite u hladionik.

Prije posluživanja tortu možete odozgo i sa strane posipati kokosovim brašnom.

Prethodni članakSrce za Valentinovo
Sljedeći članakNovi propisi za korištenje plavog dizela
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.