AKTUALNE TEME
2 – 5 Hrvatsko povrće – Bolja budućnost proizvodnje povrća u Hrvatskoj
6 – 7 S raznih strana
8 – 9 Obvezna dostava podataka u sektoru mlijeka i mliječnih proizvoda
9 1. Hrvatski festival tradicijskih sireva u Zagrebu
11 Oprez kod pripreme domaćih kobasica
12 Pravni savjeti
13 Stručni savjeti
15 Pad sjemenske proizvodnje vodi k ovisnosti o uvozu
16 – 17 Uzgoj konja u porastu
RATARSTVO, KRMNO BILJE, MEHANIZACIJA
19 Jubilarna berba proizvodnog pokusa hibrida kukuruza
20 – 21 Proizvodni potencijal najvažnijih vrsta trava (3)
22 – 25 Agritechnica – sajam koji se ne propušta!
ZAŠTITA BILJA, POVRĆARSTVO, VAŠ VRT
27 – 28 Iskustva s bakterijskim bolestima paprike
31 Prva linija za preradu i vakumiranje krumpira u Hrvatskoj
32 – 33 Gnojiva i sredstva za poboljšanje tla u ekološkoj proizvodnji
34 – 35 Natapanje povrća u hidroponskom uzgoju
36 Jasmin – zimska biljka žutih cvjetova
MALI GOSPODARSKI SAVJETNIK
39 – 51 Sobne biljke
VOĆARSTVO, VINOGRADARSTVO, VINARSTVO
54 – 55 Štete od glodavaca u voćnjaku – kako ih suzbiti
56 – 57 Možemo li se odreći bakarnih fungicida u vinogradarstvu?
58 Dealkoholizirano vino
PČELARSTVO, STOČARSTVO
60 – 61 Trovanje pčela
62 – 63 Probavne tegobe domaćih životinja

LJEKOVITO BILJE

64 – 66 "Jesenska mišancija" – zdravlje na stolu
67 – 68 Ljekovito ulje konoplje

 

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakKako proizvesti rakiju viljamovku?
Sljedeći članakPetir tražila istragu EK o dodjeli sredstava za Ruralni razvoj
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.