2  Prvi međunarodni sajam razvojnih i investicijskih projekata
3  Kako do županijskih poticaja?
4  Otvoren Distributivni centar za voće i povrće
5  Europska budućnost hrvatskog poljoprivrednika
6  Novcem iz IPARD-a do investicija
7  "Možemo više od ostalih"
8 – 9 Isplativost proizvodnje kukuruza u 2012.
10 Stanje na tržištu stoke
11 PRAVNI SAVJETI – OPG i mirovine,…
12 – 13 STRUČNI SAVJETI – Penjačica na kući,…
14 – 15 15. proljetni međunarodni bjelovarski sajam
17 – 18 Čičoka – hrana za male i velike životinje
21 Sijati nove travnjake ili obnavljati postojeće izravnom sjetvom
23 – 25 Proljetna sjetva okopavina
26 – 27 Bolesti kupusnjača koje se prenose sjemenom
29 Kako je prezimio ječam
30 – 31 Krumpirov moljac proširen po priobalju i otocima
35 Kruškin pikac ili hrđa kruške
39 Pastrnjak Podravkin bijeli
40 – 41 Krupnoća i dozrelost povrtnog sjemena
43 Grmovi u teglama
44 Maslina – leccino, prilagodljiva i tolerantna
45 – 57 Mali gospodarski savjetnik: MALI POVRTNJAK – KORIST I UKRAS
58 Novi sustav hlađenja štiti jaja od salmonele
59 Pisali smo prije 100 godina
61 – 62 Postupak priznavanja nove sorte
63 Potrebe koštičavih voćaka za biljnim hranjivima
65 – 66 Uzgoj vinove loze na brajdi (2)
67 – 68 Zašto sumpor u vinu ili moštu
69 O vinu uz vino
70 – 71 Kora vrbe – ublažava bolove, snižava temperaturu i smanjuje upale
72 "Separirani" tov pilića
73 Lov na rogovlje bez puške
75 Loša proljetna iskustva
76 Zašto pijemo čaj?
78 – 79 RECEPTI – Proljetno janjeće pečenje,…

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakPurica s paprikama i krumpirima
Sljedeći članakBolesti kupusnjača koje se prenose sjemenom
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.