Ostali članci u ovom broju

    23

    2 Što je potrebno za prodaju voća i povrća?
    3 Nakon mraza, tuče i suše, "udar" velikog tržišta
    4 S raznih strana
    7 Bučino ulje na europskom tržištu
    8 – 9 Povećavanje proizvodnje češnjaka
    10 Kako očuvati domaće biljne genetske izvore?
    11 Bez većih promjena cijena junadi na domaćem tržištu
    12 PRAVNI SAVJETI
    13 STRUČNI SAVJETI
    14 – 15 Zajednička poljoprivredna politika od 2014.–2020.
    16 Velik broj novih hibrida
    17 Zeoliti – novitet u ishrani bilja
    18 – 19 Esparzeta – kultura skromnih zahtjeva
    21 CLAAS je predstavio svoj kontinuirano-varijabilan prijenos
    22 – 23 Oranje – energetski najzahtjevniji zahvat obrade tla
    26 – 27 Kasna pojava bolesti umanjuje tržnu vrijednost kupusnjača
    28 – 29 Jestive tikvice – blagodati jeseni
    31 Vatreni trn – grm za sva godišnja doba
    32 – 33 Jesenska sadnja grmova, drveća i živice
    34 Motar – biljka s okusom Jadrana
    35 – 47 MALI GOSPODARSKI SAVJETNIK Pripravljanje sira u kućanstvu
    50 Inovativna rješenja u poljoprivrednoj mehanizaciji
    51 Pisali smo prije 100 godina
    53 Kad brati kiviku?
    54 Jesenska sadnja na okućnici
    55 Voćarski dnevnik
    56 Najčešće teškoće za vrijeme i nakon vrenja
    57 O vinu uz vino
    58 – 59 Pasji trn – ukras, voće i lijek
    61 – 62 Perspektive uzgoja naših izvornih pasmina svinja
    63 Belgijski orijaš
    64 – 65 Upala pluća domaćih životinja
    66 – 67 Kiseli kupus – neizostavan dio zimskog jelovnika
    69 – 71 RECEPTI – Quiche Lorraine, Souffle od čokolade sa sladoledom…

    Postavi pitanje autoru klikom ovdje
    Prethodni članakPoziv hrvatskim poljoprivrednicima da sudjeluju u izradi zakona EU
    Sljedeći članakNabujak od buče
    gospodarski list
    Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.