2 S raznih strana
3 Započinje isplata milijarde kuna poljoprivrednicima
4 – 5 Novi propisi za korištenje plavog dizela
6 – 7 Izaslanje radnika u Europskoj uniji
8 – 9 Isplativa proizvodnja rotkvice
10 Nova uredba o niskim iznosima potpora
11 Tržište žitarica
12 PRAVNI SAVJETI
13 STRUČNI SAVJETI
14 Prihrana ozimih žitarica
15 Važnost zimsko-proljetnog oranja
16 Pšenična nematoda
17 Krmni kelj povećava muznost
21 – 22 Priča o traktoru
23 Hrvatsko društvo biljne zaštite
26 – 27 Suzbijanje neželjenih organizama kod uzgoja češnjaka
28 Zimski uzgoj povrća (2)
29 Raštika – povrće priobalnih vrtova
30 – 31 Kamelija – dama s istoka
32 – 33 Bolesti kamelija
34 Domaće i udomaćene sorte maslina
35 – 46 MALI GOSPODARSKI SAVJETNIK Kako se određuje "osobito vrijedno" obradivo poljoprivredno zemljište
48 Znanstvenici uzgojili nove varijetete kamilice
49 Pisali smo prije 100 godina
50 Kad krenuti u rezidbu voćaka?
51 Granatoč i vrbotoč
53 Novost u sortimentu jabuke
54 – 55 Bolesti vinove loze koje možemo uočiti prilikom rezidbe
56 Korekcija alkohola u vinu
57 O vinu uz vino
58 – 59 Đumbir – za topliju zimu
60 Prehlađeno leglo
61 Bjelolica guska
62 – 63 Ekstenzivni ili intenzivni način držanja goveda?
64 Probavne tegobe kunića
65 – 66 Značenje kvasaca i plijesni u mljekarstvu
67 Mužnja koza
68 Naše zdravlje
69 – 71 RECEPTI – Tortellini punjeni s divljači, Srce za Valentinovo…

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakNovi propisi za korištenje plavog dizela
Sljedeći članakNewsletter 2/2014
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.