2  Gubici proizvođača povrća
3  Pravilnik o obavljanju dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije
4  Snažna jezgra stručnjaka
5  Nitratna direktiva u zaštiti zdravlja
6  Tržište i cijene
7  S raznih strana
8  Pravni savjeti
9  Stručni savjeti
11 Uljana rotkva – idealna za zelenu gnojidbu
12 Učinkovitost primjene mineralnih gnojiva na talijanskom ljulju
13 Postrna sjetva
15 Osnovni načini napasivanja travnjaka
17 – 18 Kombajn za strne žitarice, kukuruz i uljarice
19 Repin moljac – povremeni štetnik šećerne repe
20 Korovi lako nadvladaju papriku
21 – 22 Štetnici paprike
23 Primorski kelj – povrće za dugogodišnji uzgoj
24 Čuvanje svježeg povrća
25 Armenski krastavac je najukusniji
26 Ukrasne trave u vrtu
27 Zalijevanje – rijetko i obilno
29 Maslinik u srpnju
30 Vremenska prognoza
31 – 42 Mali gospodarski savjetnik: ZAŠTITA PLODOVA VOĆA PRIJE BERBE
44 Nove tehnologije
45 Pisali smo prije 100 godina
47 Višnja za uzgoj na okućnici
48 Prednosti natapanja voćnjaka
49 – 50 Fitoplazme vinove loze su najopasnije
51 Bogatstvo sastojaka vina (II)
53 O vinu uz vino
54 – 55 Kopriva – kraljica među ljekovitim biljkama
57 Plavolici kukmasti fazan
58 Otrovanje peradi hranom
59 Važnost otpornosti bakterija na antimikrobne lijekove
60 – 61 Lijepe i mirisne, ali otrovne za stoku
62 Tov junadi u prvoj godini starosti
63 – 64 Bolesti i ozljede svinja – uzroci uzgojnih uvjeta
65 Zdrav papak – više mlijeka
66 Primorsko-dalmatinski sirevi
67 Naše zdravlje
69 – 71 Recepti

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakPrognoza i suzbijanje plamenjače vinove loze
Sljedeći članakHidroponske tehnike uzgoja povrća
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.