U cilju poboljšanja prehrambenih navika djece i podizanja svijesti u široj javnosti o značaju zdrave prehrane u njihovom razvoju u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj provodi se Shema školskog voća i povrća. Postupak provedbe propisan je Pravilnikom o provedbi Sheme školskog voća i povrća (NN 40/2016). Agencija za plaćanja će odabrati i odobriti dobavljače (pravne ili fizičke osobe koje će isporučivati voće i povrće školama koje će sudjelovati u Shemi školskog voća i povrća) i isplatiti odobrenim dobavljačima potporu za prihvatljive troškove za voće i povrće franco škola koji su nastali u razdoblju provedbe Sheme školskog voća i povrća u dane održavanja nastave u skladu sa školskim kalendarom.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Javni poziv za odabir dobavljača voća i povrća u okviru Sheme školskog voća i povrća (NN 42/2016). Pravo sudjelovanja na javnom pozivu imaju dobavljači koji su pravne ili fizičke osobe, u sustavu PDV-a, a koje će isporučivati voće i povrće školama koje će sudjelovati u Shemi. Zainteresirane pravne i fizičke osobe dužne su dostaviti prijavu na javni poziv – popunjeni Zahtjev za odobravanje podnositelja zahtjeva za isporuku voća i povrća iz Priloga II Pravilnika o provedbi Sheme školskog voća (NN 40/2016).
Rok za podnošenje prijava je 20.5.2016. godine. 
 

Detaljnije pogledajte ovdje.

Prethodni članakRoundup glifosat i primjena u RH
Sljedeći članakZašto propada kora stabla mandarina?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.