Ministar poljoprivrede prof. dr. sc. Davor Romić posjetit će OPG Marijana Balića, mladog poljoprivrednika koji se bavi proizvodnjom bijelog luka

 

dana 11. ožujka (petak) 2016. godine oko 14:00 sati

Vladimira Nazora 56, Ilača, Vukovarsko-srijemska županija

 

Bit će to prvi u nizu posjeta ministra Romića poljoprivrednim gospodarstvima. Ministar Romić obići će sve županije kako bi se osobno upoznao s izazovima pred kojima se nalaze poljoprivrednici, a koji su specifični za svaku pojedinu županiju kako bi odluke koje će donositi i politike koje će provoditi bile u skladu s potrebama poljoprivrednih proizvođača i stanovnika naših ruralnih područja. Vukovarsko-srijemska županija najistočnija je županija Republike Hrvatske i mjesto je s kojeg ministar Romić želi započeti svoj obilazak.

 

Domaća proizvodnja bijelog luka, koji je neizostavni sastojak mnogih tradicionalnih jela i suhomesnatih delicija od Iloka, do Varaždina, Rovinja i Dubrovnika, gotovo je zanemariva u usporedbi s nacionalnim potrebama i jedna je od proizvodnji na kojoj treba inzistirati.

 

Ostanak mladih u ruralnim područjima jedan je od prioriteta Vlade, a dio odgovornosti leži i na Ministarstvu poljoprivrede i jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Korištenjem sredstava Programa ruralnog razvoja imamo mogućnost, ali i dužnost oplemeniti ruralne prostore i učiniti ih mjestima poželjnim za život i rad.

 

Marijan Balić primjer je mladog čovjeka koji se nakon fakulteta vratio zemlji i od nje odlučio živjeti. Rezultati njegovog truda, rada i odricanja služe na primjer svima nama i zadužuju nas da svojim djelovanjem budemo u službi boljitka čuvara naših ruralnih prostora, naših poljoprivrednih proizvođača.

 

Posjet ministra Romića OPG-u Marijana Balića otvoren je za medije.

 

Ministar Romić susrest će se i sa županom Vukovarsko-srijemske županije Božom Galićem koji je organizirao i sastanak s poljoprivrednim proizvođačima Vukovarsko-srijemske županije.

 

Kontakt: 099/7320-113

Prethodni članakUvedeni plin i obveza plaćanja paušala
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.