Danas 16.veljače u Grand Hotelu Adriatic u Opatiji sa početkom u 14.00h otvara se međunarodni simpozij agronoma koji se održava u organizaciji Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Poljoprivrednog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Balkan Environmental Association (B.EN.A), International Society of Food, Agriculture and Environment (ISFAE), The European Irrigation Association (EIA), The European Society of Agricultural Engineers (EurAgEng), Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Bosna i Hercegovina, Biotehniškog fakulteta Univerze v Ljubljani, Slovenija, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine, Cluj-Napoca, Rumunjska, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Ministarstva poljoprivrede.

Osnovni cilj Simpozija je upoznati agronome i širu javnost s rezultatima najnovijih znanstvenih istraživanja naših i inozemnih stručnjaka, te na taj način omogućiti bolji prijenos znanstvenih postignuća u poljoprivrednu proizvodnju. Želja nam je uspostaviti bolju suradnju znanstvenika sa sveučilišta, znanstvenih ustanova te stručnjaka iz poljoprivrede, industrije, trgovine i ostalih srodnih djelatnosti, odnosno proizvođača iz Hrvatske, Europe i svijeta na zajedničkom interesnom području iz znanosti i poljoprivredne prakse.

Više na: http://sa.agr.hr/naslovna.htm

 

Prethodni članakNewsletter 3/2015
Sljedeći članakMagarac – od tradicije do unosnog proizvoda
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.