Poštovani proizvođači povrća,
Udruga CROCPA u suradnji s Gospodarskim listom i Savjetodavnom službom organizira
Radionicu o prednostima primjene anti-drift mlaznica. Tema je trenutno vrlo aktualna te bismo je željeli predstaviti proizvođačima povrća, no dobrodošli su svi zainteresirani.
Stoga Vas pozivamo na Radionicu koja će se održati 18.rujna (ponedjeljak) u 14:00 h na parceli Poljoprivrednog obrta »Agrosan« Nedjeljka Savića na Velikogoričkoj cesti (Novo Čiče) kod Velike Gorice.

Program počinje u 14h, a nakon pozdravnih govora, uslijedit će i uvodno izlaganje Udruge CROCPA i potom demo prikaz rada anti-drift mlaznica i kalibracije prskalica.
Predviđeno trajanje radionice je 2 h, nakon čega će uslijediti zajednički ručak.
Ova Radionica će biti i svojevrsna najava 3. Seminara za povrćare »Hrvatsko povrće« koji se održava od 29.11.-1.12. ove godine u Svetom Martinu na Muri.

 

Kako do parcele?

Nakon izlaska iz Velike Gorice u smjeru Siska, treba skrenuti iz Sisačke prema jezeru Čiče na Velikogoričku cestu (skretanje kod table Regata) i nakon oko 500 metara nalazi se polje na kojem će se održati radionica (s lijeve strane je trafostanica).

 

G.L.

Prethodni članakBrand PIP osvojio prestižnu medalju QUDAL za najvišu kvalitetu meda
Sljedeći članakKako fermentacijom napraviti voćno vino od šipka ili nara?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.