U tijeku je javno savjetovanje o tzv “zelenom” plaćanju u poljoprivredi. Upitnik je dostupan na hrvatskom jeziku na linku http://ec.europa.eu/agriculture/consultations/greening/2015_hr.htm. Molim Vas obavijestite sve zainteresirane dionike o ovome – odgovore mogu slati poljoprivrednici, državne i lokalne vlasti, NGO-i, građani i svi zainteresirani. Savjetovanje traje do 8. ožujka 2016. Rezultati savjetovanja će biti uzeti u obzir prilikom pripremanja prijedloga izmjena delegiranog, a možda i implementirajućeg akta u dijelovima koji se odnose na ozelenjavanje.

 

Marijana Petir

Prethodni članakMože li se uljana rotkva uzgajati postrno?
Sljedeći članakMinistar prof. dr. sc. Davor Romić otvara 12. Međunarodni pčelarski sajam i 2. izložbu vina i vinogradarstva u Gudovcu
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.