11. Turopoljska kobasijada održala se 19. ožujka 2016. u DVD Kurilovec, a manifestaciju je popratilo oko 150 posjetitelja.
Na natjecanje se prijavilo tridesetak natjecatelja s ukupno 49 kobasica. Kobasice je ocjenjivalo peteročlano stručno povjerenstvo prema najvažnijim kriterijima za kvalitetu kobasica (izgled, prerez, boja, miris, okus) i to u dvije kategorije: kobasice od mesa bijelih plemenitih svinja i kobasice od mesa turopoljske svinje.
Najbolje kobasice od mesa plemenitih svinja prema ocjeni povjerenstva donijeli su Marijan Hapač (115 bodova), Ivo Petrović (114 bodova), Ivan Bedeković (112 bodova), dok je najbolju kobasicu od mesa turopoljske svinje donio Danijel Karolyi, a proizvedena je u okviru projekta Horizon 2020 skraćenog imena „Treasure“, a više o projektu može se pročitati na web stranici treasure.kis.si
Dok je povjerenstvo ocjenjivalo kobasice, prof.dr.sc.Karolyi s Agronomskog fakulteta u Zagrebu prezentirao je rezultate dosadašnjeg rada na projektu.
G.L.