Odlukom nacionalnog Stožera za civilnu zaštitu 22. ožujka zatvorene su sve tržnice u Hrvatskoj kao i objekti u njihovom sustavu. Ova je mjera zaštite za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom provedena jer se pokazalo kako se na tržnicama ne poštuju mjere održavanja socijalne distance. Javnost je s negodovanjem prihvatila ovu odluku, a najviše su protestirali mali poljoprivredni proizvođači koji su preko noći ostali bez svog prodajnog mjesta na kojem ih je većina uglavnom dolazila do svojih kupaca. Ni dva tjedna kasnije, sve se češće spominje otvaranje tržnica. Neki objekti koji posluju u sklopu tržnica već su počeli s radom.

Budući da je ponovno otvaranje gradskih tržnica čini se samo pitanje dana, zaposlenici koprivničkog komunalnog poduzeća Komunalac koje upravlja Gradskom tržnicom i Kominga u utorak su pripremali prostor tržnice, ali i dio Trga bana Jelačića u Koprivnici. Odrađene su sve pripremne radnje kako bi sve bilo spremno u trenutku kad odluka o otvaranju tržnica stupi na snagu.

 class=

Na Gradskoj tržnici Koprivnica moći će se prodavati samo hrana, odnosno voće, povrće i druge namirnice namijenjene konzumaciji, a prodaja cvijeća te presadnica voća, povrća i cvijeća organizirat će se na Trgu bana Jelačića, u ograđenom prostoru. Na Jelačićevom trgu je postavljeno 26 štandova međusobno udaljenih dva i pol metra, a u prostor će se moći ući isključivo na jedan ulaz/izlaz od strane Zrinskog trga.

I na prostoru tržnice prodavači će biti raspoređeni na propisanoj međusobnoj udaljenosti, a u tržnicu će se moći ući na glavnom ulazu te sa stražnje strane od starog parkirališta. Zaposlenici Komunalca i komunalni redari regulirat će ulaz kupaca, a strogo će se provoditi i mjere socijalnog distanciranja i higijene u samom prostoru tržnice kao i na prostoru za prodaju cvijeća i presadnica na Trgu bana Jelačića, izvijestili su u utorak iz GKP Komunalac.