2 Što je potrebno za prodaju voća i povrća?
3 Nakon mraza, tuče i suše, "udar" velikog tržišta
4 S raznih strana
7 Bučino ulje na europskom tržištu
8 – 9 Povećavanje proizvodnje češnjaka
10 Kako očuvati domaće biljne genetske izvore?
11 Bez većih promjena cijena junadi na domaćem tržištu
12 PRAVNI SAVJETI
13 STRUČNI SAVJETI
14 – 15 Zajednička poljoprivredna politika od 2014.–2020.
16 Velik broj novih hibrida
17 Zeoliti – novitet u ishrani bilja
18 – 19 Esparzeta – kultura skromnih zahtjeva
21 CLAAS je predstavio svoj kontinuirano-varijabilan prijenos
22 – 23 Oranje – energetski najzahtjevniji zahvat obrade tla
26 – 27 Kasna pojava bolesti umanjuje tržnu vrijednost kupusnjača
28 – 29 Jestive tikvice – blagodati jeseni
31 Vatreni trn – grm za sva godišnja doba
32 – 33 Jesenska sadnja grmova, drveća i živice
34 Motar – biljka s okusom Jadrana
35 – 47 MALI GOSPODARSKI SAVJETNIK Pripravljanje sira u kućanstvu
50 Inovativna rješenja u poljoprivrednoj mehanizaciji
51 Pisali smo prije 100 godina
53 Kad brati kiviku?
54 Jesenska sadnja na okućnici
55 Voćarski dnevnik
56 Najčešće teškoće za vrijeme i nakon vrenja
57 O vinu uz vino
58 – 59 Pasji trn – ukras, voće i lijek
61 – 62 Perspektive uzgoja naših izvornih pasmina svinja
63 Belgijski orijaš
64 – 65 Upala pluća domaćih životinja
66 – 67 Kiseli kupus – neizostavan dio zimskog jelovnika
69 – 71 RECEPTI – Quiche Lorraine, Souffle od čokolade sa sladoledom…

Prethodni članakPoziv hrvatskim poljoprivrednicima da sudjeluju u izradi zakona EU
Sljedeći članakNabujak od buče
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.