width=– 1,5 kg očišćene buče
– 2 luka
– 5 rajčica
– brašna
– 3 žlice ulja
– 3 žlice maslaca
– 1 žličica šećera
– 2 svinjske kobasice
– sol
– papar
– kim
– timijan
– 2 žlice krušnih mrvica
– 10 dag naribanog ementalera

Buču narežite na komade i posolite. Luk ogulite i narežite na kolutiće. Rajčice stavite kratko u kipuću vodu, te ih zatim ogulite i narežite na komadiće. Buču uvaljajte u brašno. Zagrijte 2 žlice ulja i 2 žlice maslaca u tavi i prepržite komadiće buče. Stavite ih na kuhinjski papir da se upije masnoća. Luk zajedno s 1 žlicom maslaca,1 žlicom ulja i šećerom kratko prepržite. Meso iz svinjskih kobasica istisnite i dodajte luku, zajedno s rajčicama. Sve sastojke začinite i kratko prodinstajte. U namašćeni kalup složite jedan sloj buče. Na njega stavite smjesu od luka, rajčica i mesa te tako naizmjenično slažite sastojke dok se ne potroše. Pospite krušnim mrvicama i ementalerom. Po želji na vrh možete staviti još malo maslaca. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 ºC oko 45 minuta.

Prethodni članakŠto je potrebno za prodaju voća i povrća?
Sljedeći članakQuiche Lorraine
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.