Biskvit:
✦6 jaja
✦prstohvat soli
✦8 žlica šećera
✦3 žlice Nescaféa + 30 ml vode
✦25 ml ulja
✦6 žlica oštrog brašna
✦2 žlice kakaa
Priprema: Bjelanjke izmiksati u čvrst snijeg s prstohvatom soli uz postupno dodavanje šećera. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati jedan po jedan žumanjak, Nescafé otopljen u toploj vodi, ulje i na kraju brašno pomiješano s kakaom. Rasporediti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 40 x 30 cm. Peći na 180 °C, 15 – 20 minuta.
Sirup:
✦200 ml vode
✦2 žlice meda
Priprema: Ohlađen biskvit preliti prokuhanom vodom s medom i prerezati vodoravno na pola.
Krema:
✦5 žumanjaka
✦120 g šećera
✦2 vanilin šećera
✦100 ml kuhanog Nescaféa
✦250 g margarina
Priprema: Žumanjke, šećer i vanilin šećer dobro izraditi pjenjačom i stalno miješajući s Nescaféom kuhati na pari oko 10 minuta. Malo ohladiti pa u mlaku kremu umiksati maslac sobne temperature. Kremu premazati po jednom biskvitu i poklopiti drugim.
Glazura:
✦150 g bijele čokolade
✦1 žlica ulja
✦1 žličica Nescaféa
Priprema: Bijelu čokoladu izlomljenu na kockice otopiti s uljem na najmanjoj vatri. Dodati žličicu Nescaféa i promiješati. Preliti po kolaču i dobro ohladiti.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode