Sastojci:
✦500 g lisnatog tijesta
Priprema: Razvaljati dvije kore lisnatog tijesta dimenzije 30 x 35 cm, izbockati vilicom i peći na 220 °C na obrnutoj strani lima.
Krema:
✦1500 ml mlijeka
✦150 g šećera
✦5 pudinga od vanilije (200 g)
✦1 vrećica mljevene želatine
✦200 g margarina
✦400 ml vrhnja za šlag
Priprema: Želatinu pomiješati sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri. U malo mlijeka razmutiti puding a ostatak mlijeka sa šećerom staviti na vatru da provrije. Ukuhati puding cijelo vrijeme miješajući pjenjačom i maknuti s vatre kad se zgusne. Umiješati pjenjačom otopljenu želatinu i pokriti prozirnom folijom da se ohladi. U mlako umiksati margarin sobne temperature i prethodno umućen šlag. U lim staviti jedan list lisnatog tijesta i premazati kremom. Staviti u hladnjak.
Žele:
✦500 g smrznutog šumskog voća
✦100 g šećera
✦100 ml vode
✦1 puding od vanilije
✦1 žlica škrobnog brašna (gustina)
Priprema: Šumsko voće sjediniti sa šećerom i staviti da prokuha. Umutiti vodu, puding i gustin, pa dodati u šumsko voće kad prokuha. Neprestano miješati do guste smjese. Malo ohladiti i premazati po kremi pa staviti u hladnjak.
I još:
✦250 ml vrhnja za šlag
Priprema: Izraditi vrhnje za šlag i staviti ga na ohlađeni žele. Poklopiti drugim listom lisnatog tijesta i posuti šećerom u prahu. Recept iz knjige Moji brzi kolači