U prostorima Turističke zajednice Zagrebačke županije danas je održana tiskovna konferencija povodom održavanja manifestacije – četvrtog Dana okusa tradicije Zagrebačkog kraja i nacionalnog Dana Okusa hrvatske tradicije koji će se održati 17.11 – 3. 12. 2023. godine.

Četvrti Dani Okusa hrvatske tradicije održat će se u više od 100 restorana diljem cijele Hrvatske  na  području čak 12 hrvatskih županija. S područja Zagrebačke županije sudjelovat će čak 10 restorana, nosioca standarda Okusi tradicije zagrebačkog kraja. Tradicionalne gastronomske specijalitete gosti će moći kušati u sljedećim objektima: Babriga Bistro & Catering (Velika Gorica), Vinogradarska kuća Braje (Jastrebarsko),  Krčma Gabreku 1929 Samobor (Samobor), Restoran Ivančić (Jastrebarsko), Mon Ami (Velika Gorica), Hotel Princess (Jastrebarsko), Restoran Samoborska klet (Samobor), Seoski Turizam “Stara Preša” (Šenkovec), Izletište Suhina (Bestovje) i Vina Kos – Jurišić (Donja Zelina).

Ovom prigodom dodijeljene su i oznake standarda Okusi hrvatske tradicije sljedećim ugostiteljskim objektima: Kavana Livadić (Samobor), Stari Puntijar (Zagreb), Kramberger (Krapina), Gornjovinska klet (Križevci) i Domestic house Lola (Vukovar)

“S velikim zadovoljstvom i ponosom, kao domaćin četvrtih Dana okusa hrvatske tradicije, Turistička zajednica Zagrebačke županija ističe kulturno i gastronomsko bogatstvo našeg kraja. Ovaj događaj, koji se održava u više od 100 restorana diljem 12 hrvatskih županija, prilika je da se predstavi raznolikost i bogatstvo lokalnih, izvornih i tradicijskih kuhinja, vrhunskih vina i domaćih poljoprivrednih proizvoda. Ponosni smo što iz Zagrebačke županije u ovom projektu sudjeluje čak 12 vrhunskih restorana, nosioca standarda Okusi tradicije zagrebačkog kraja. Osim toga, ovogodišnje izdanje obogaćeno je pridruživanjem pet novih ugostiteljskih objekata standardu kojima ovim putem upućujem srdačne čestitke. Očekujemo da će mirisi i okusi naše tradicije pružiti posjetiteljima ne samo gastronomski užitak, već i jedinstveno kulturno iskustvo koje oslikava autentičnost kuhinje Zagrebačke županije.” izjavila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović.

Prethodni članakKomasacija više od 890 hektara poljoprivrednog zemljišta na području Grada Novske
Sljedeći članakBaranjski kulen predstavlja vrhunac kulenarskog umijeća
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.