Biskvit:

✦4 bjelanjka

✦4 žlice šećera

✦5 žlica prženih mljevenih lješnjaka

✦1 žlica oštrog brašna

Priprema:

 class=

1. Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg, pa postupno dodavati šećer kako bi se otopio. Dodati mljevene lješnjake i brašno, te špatulom lagano promiješati.

 class=

2. Kalup 27 x 20 cm obložiti papirom za pečenje, uliti smjesu i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, oko 15 minuta.

Krema:

✦4 žumanjka

✦2 pudinga od vanilije

✦700 ml mlijeka

✦200 g šećera u prahu

✦250 g maslaca

✦150 g čokoladnih napolitanki

✦100 g čokolade za kuhanje

Priprema:

 class=

3. Umutiti 200 ml mlijeka sa žumanjcima i pudingom, pa ukuhati u ostatak mlijeka s pola količine šećera u prahu. Kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Umutiti maslac sobne temperature i preostali šećer u prahu, te sjediniti miksajući s ohlađenim i izmiksanim pudingom.

 class=

4. Dobivenu kremu podijeliti na dva dijela. U prvi dio dodati mljevene napolitanke.

 class=

5. U drugi dio dodati otopljenu i malo ohlađenu čokoladu.

 class=

6. Biskvit premazati kremom od čokoladnih napolitanki, a zatim nanijeti kremu od čokolade i poravnati.

Glazura:

✦100 g čokolade za kuhanje

✦50 g maslaca

✦3 žlice ulja

✦1 žlica vode

Priprema:

 class=

7. Sve sastojke otopiti na pari i preliti po kolaču. Ukrasiti trokutićima od napolitanki.

Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu