Biskvit:
✦4 bjelanjka
✦4 žlice šećera
✦5 žlica prženih mljevenih lješnjaka
✦1 žlica oštrog brašna
Priprema:
1. Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg, pa postupno dodavati šećer kako bi se otopio. Dodati mljevene lješnjake i brašno, te špatulom lagano promiješati.
2. Kalup 27 x 20 cm obložiti papirom za pečenje, uliti smjesu i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, oko 15 minuta.
Krema:
✦4 žumanjka
✦2 pudinga od vanilije
✦700 ml mlijeka
✦200 g šećera u prahu
✦250 g maslaca
✦150 g čokoladnih napolitanki
✦100 g čokolade za kuhanje
Priprema:
3. Umutiti 200 ml mlijeka sa žumanjcima i pudingom, pa ukuhati u ostatak mlijeka s pola količine šećera u prahu. Kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Umutiti maslac sobne temperature i preostali šećer u prahu, te sjediniti miksajući s ohlađenim i izmiksanim pudingom.
4. Dobivenu kremu podijeliti na dva dijela. U prvi dio dodati mljevene napolitanke.
5. U drugi dio dodati otopljenu i malo ohlađenu čokoladu.
6. Biskvit premazati kremom od čokoladnih napolitanki, a zatim nanijeti kremu od čokolade i poravnati.
Glazura:
✦100 g čokolade za kuhanje
✦50 g maslaca
✦3 žlice ulja
✦1 žlica vode
Priprema:
7. Sve sastojke otopiti na pari i preliti po kolaču. Ukrasiti trokutićima od napolitanki.
Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu