1. dio:

✦1000 ml mlijeka

✦120 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦100 g čokolade za kuhanje

✦200 g pšenične krupice (grisa)

Priprema: Zagrijati mlijeko sa šećerom, vanilin šećerom i čokoladom izlomljenom na kockice pa ukuhati pšeničnu krupicu sipajući u tankom mlazu i cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Miješati dok se ne zgusne i zatim uliti u kalup dimenzije 32 x 22 cm prethodno poprskan vodom i poravnati.

2. dio:

✦350 ml soka od višnje

✦3 žlice šećera

✦1 vanilin šećer

✦1 puding od vanilije

✦300 g višanja iz kompota

Priprema: U malo soka umiješati puding i zakuha­ti u ostatak soka od višnje sa šećerom i vanilin še­ćerom. Kuhati miješajući dok se ne zgusne, dodati i višnje i kuhati još koju minutu pa izliti na mlaku smjesu od grisa. Staviti u hladnjak.

3. dio:

✦1000 ml mlijeka

✦2 pudinga od vanilije

✦2 žlice škrobnog br. (gustina)

✦50 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦50 g bijele čokolade

Priprema: 200 ml mlijeka pomiješati s pudingom i škrobnim brašnom pa ukuhati u ostatak mlijeka sa šećerom, vanilin šećerom i bijelom čokoladom izlo­mljenom na kockice. Kuhati i cijelo vrijeme miješati pjenjačom dok se ne zgusne. Toplo izliti na sloj od višanja i staviti u hladnjak da se ohladi i stegne.

Dekoracija:

✦200 ml vrhnja za šlag

Priprema: Ukrasiti čvrsto tučenim vrhnjem za šlag.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakPosadite mango-najrasprostranjeniju vrstu tropskog voća
Sljedeći članakPojava Influence ptica podtipa H5N8 u labuda na području Vukovarsko-srijemske županije
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.