Nakon turneje po Dalmaciji, Wine Vip Event dolazi u svoj grad – Rijeku, gdje će 28.veljače 2024. godine domaćin događaja biti Grand Hotel Bonavia. Ovaj jedinstveni događaj, u organizaciji agencije Ricerca Mercato pod vodstvom Dantesa Begića, već osmu godinu nastavlja svoju misiju okupljanja HoReCa sektora i gospodarstvenika srodnih djelatnosti sa ciljem podizanja izvrsnosti ponude i usluge hrvatskog ugostiteljstva i turizma.

Naglasak događaja je na hrvatskim proizvođačima i prezentaciji lokalne gastronomije uz popratni edukativni program, koji vlasnicima, voditeljima i djelatnicima ugostiteljsko-turističkih objekata daje mogućnost usvajanja novih znanja i upoznavanje s aktualnim trendovima, za najbolju pripremu predstojeće sezone i još uspješnije poslovanje.

Dodatna posebnost ovog eventa, na kojoj se ustraje svih godina, je besplatan ulaz gostima i sudjelovanje na edukacijama, te stručnim radionicama, a kotizacija za čašu je humanitaran prilog i iznosi minimalno 5 eura, dok će sva prikupljena sredstva biti donirana Ligi protiv raka Primorsko-goranske županije.

Svečano otvaranje riječkog izdanja Wine Vip Eventa je u 14 sati, a edukativni dio programa započinje stručnim panelom o kvaliteti enogastronomije Kvarnera i Hrvatske,a istaknuti sudionici su direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov, direktor TZ grada Rijeke Petar Škarpa, direktorica Gastronauta Karin Mimica i vlasnik restorana Rivica Dražen Lesica, a panel je moderirati poznati enogastro novinar Edi Prodan, nakon kojeg slijede za struku raznolika i korisna predavanja, među kojima se ističe radionica Kako degustirati vino kao profesionalac, koju će voditi Kristijan Harjač, najbolji hrvatski sommelier za 2023. godinu.

Gosti će moći uživati i u degustacijama proizvoda niza domaćih i regionalnih izlagača, a više informacija o programu i predavačima moguće je saznati na web stranici dantes.biz i na društvenim mrežama organizatora Wine Vip Eventa.

Sudjelovanje na eventu je uz pozivnicu i prethodnu prijavu na erol.vip.event@gmail.com za sve sudionike HoReCa sektora (ugostitelje, hotelijere, veleprodaju i distributere hrane i pića, te specijalizirane trgovine).

Partneri projekta su Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Kvarnera, Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke, Hrvatska turistička zajednica, Alexander Commerce, RB Auto Renault i Grand Hotel Bonavia, dok su pokrovitelji Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.

U susret konferenciji, utorak 27.veljače, bit će održana donacijska večera u konobi Ribica na Kantridi, u organizaciji Wine Vip Eventa s partnerima i prijateljima. Slijedove pripremaju kuhari konobe Ribica, Marko Lučić Chef PIK Vrbovec, Doris Vlah Chefica koja kuha za Dukat President Hrvatska i kuhari veleučilišta PAR, a za stručno uparivanje s vinima pobrinut će se aktualna brončana hrvatska sommelierka Monika Neral, dok će program voditi sommelier WSET 3 razine Jure Andrijašević.

Potporu uspješnoj realizaciji donacijske večere dali su konoba Ribica sa Kantride, PIK Vrbovec, Dukat Hrvatska, Pepas savijače, Alexander Commerce, Ščurek vina, Degrassi vina, Prelac vina, OPG Dean Prodan, Matić vina, Veleučilište PAR, Premium začini, Červar i Rheos maslinova  ulja.
Uplaćene donacije biti će uplaćene za podršku i pomoć radu Lige protiv raka Primorsko-goranske županije.

Prethodni članakSve što niste znali o koprivi
Sljedeći članakUzgoj krumpira u manjim povrtnjacima       
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.