Druga redovita izborna Skupština svih članova Hrvatske agronomske komore održati će se 23.08.2024. godine u Zagrebu na adresi Svetošimunska cesta 25, Agronomski fakultet, prvi kat sala 3 A s početkom u 11:00 sati. 

Postupak kandidiranja za člana Skupštine i Nadzornog odbora traje od 05.06.2024. do 20.08.2024. u 23:59 sati. Kandidati za člana Skupštine i Nadzornog odbora trebaju popuniti obrazac kojim ih podržava 5 članova Hrvatske agronomske komore. 

Navedeni obrasci dostupni su ovdje: Obrazac za člana Skupštine.docx 28.27 KB i Obrazac za člana Nadzornog odbora.docx 28.33 KB

Svaki član Komore može svojim potpisom podržati jednog kandidata za člana Skupštine, odnosno tri kandidata za člana Nadzornog odbora. Popunjeni kandidacijski obrazac treba poslati na e-mail: hagrok@hagrok.hr do 20.08.2024. godine. Kandidacijske liste objavit će se na mrežnoj stranici 21.08.2024. godine.

Bira se 15 članova Skupštine koja između sebe bira predsjednika, zamjenika predsjednika i 3 člana Vijeća komore. Svaki član Komore može zaokružiti najviše 10 kandidata za članove Skupštine. Izabrani članovi Skupštine komore biraju 5 članova Nadzornog odbora među predloženim kandidatima.  

Za sudjelovanje u izborima neophodno je imati sa sobom osobnu iskaznicu radi provjere.

Prethodni članakVrhunska ića i pića na papučkoj vinskoj šetnji  „Ideš i piješ“
Sljedeći članakPorcijunkulovo – vjera, tradicija i veselje
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.