Svečanim programom u Topuskom, 7. 9. 2024. otvoren je „Topusko Gastro Fest“ kao dio manifestacije „Kraljica jezera – Ljeto u Topuskom 2024.“.

Manifestacija Topusko Gastro Fest okupila je obrtnike i udruge iz Sisačko-moslavačke županije i kontinentalnog dijela Hrvatske koji pripravljaju tradicionalna i autohtona hrvatska jela i slastice.

Organizatori festivala su TZO Topusko, Općina Topusko i Top-Terme d.o.o., uz potporu Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije. Topusko Gastro Fest svečano je otvorio župan Ivan Celjak.

Projekt „Topusko na izvoru zdravlja – lječilišni i wellness turizam na održiv način“ organizira se radi povećanja kvalitete i atraktivnosti odredišta Topusko kroz obnovu hotelskog kompleksa i uvođenje novih wellness i sportsko-rekreacijskih sadržaja. Vrijednost projekta je 27,5 milijuna eura, a za projekt je iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti odobreno 17,2 milijuna eura.

Po završetku projekta Topusko će zasigurno postati središtem kontinentalnog turizma u ovom dijelu Hrvatske. Pripremili smo svu dokumentaciju, osigurali sredstva i u tijeku je postupak javne nabave za radove, istaknuo je župan Ivan Celjak.

Nakon završetka projekta hotel će imati  112 dvokrevetnih soba, 54 jednokrevetne sobe i 5  apartmana.