Jubilarno deseto izdanje sajma vina, delicija i ugodnog življenja WineOS by Graševina Croatica održat će se 10. i 11. siječnja ove godine u Gospodarskom centru Osječko – baranjske županije. Sajam će oba dana za posjetitelje biti otvoren od 15 do 21 sat.

Ovaj prestižni događaj postao je jedna od najznačajnijih manifestacija ove vrste na istoku Hrvatske i predstavlja ključnu platformu za promociju domaćih vinogradara, vinara te nezaobilazno mjesto okupljanja struke, kao i ljubitelja vina. 

WineOS ove godine bilježi rast broja izlagača od 20-ak posto. Tijekom sajma na izlagačkim mjestima i pozornici predstaviti će se više od 150 izlagača i brendova. I ove su godine u fokusu vinari iz Slavonije i Hrvatskog Podunavlja. O tome najbolje govori pojačani angažman udruge Graševine Croatice čime WineOS i formalno postaje središnja vinska manifestacija istočne Hrvatske. Osim Graševine Croatice i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, događaj su podržali Osječko – baranjska županija, Turistička zajednica Osječko – baranjske županije i Hrvatska gospodarska komora, a sajam će se odvijati pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

Predsjednik udruge Dekanter, organizatora sajma, Boris Ocić istaknuo je kako bogatu ponudu naših proizvođača i ovog će puta upotpuniti gosti iz svih hrvatskih regija te gosti iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovačke i Italije. Bogat program na pozornici uz vinske razgovore i ove će godine začiniti kulinarski show. Masterclass predavanja, Wine&Dine radionice Graševine Croatice, zanimljiva predavanja Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu te Hrvatskog sommelier kluba, kao i eno-gastro kviz kojeg priprema Dean Kotiga. 

HAPIH suorganizator

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu po prvi je put u ulozi suorganizatora ove manifestacije. WineOS vidi kao dobru priliku otvaranja ka vinarima i vinoljupcima: 

Ovaj je sajam pravo mjesto na kojem HAPIH može povezati proizvođače i potrošače, a pritom ih ujedno i educirati o novitetima. Tako smo za predstojeći WineOS priredili mnogo tema kroz koje ćemo posjetiteljima približiti brojne novosti, posebice u segmentu novina oko označavanja vina na tržištu. Kroz dvije radionice ćemo, pak, demonstrirati kako se ocjenjuje organoleptika te kako se proizvode pjenušava vina, rekao je okupljenim novinarima na pressici održanoj 7. siječnja v.d. ravnatelja Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu izv. prof. dr. sc. Krunoslav Karalić. 

Sajam će oba dana za posjetitelje biti otvoren od 15 do 21 sat, a dnevna ulaznica moći će se kupit na ulazu sajma po cijeni od 30 eura. Više informacija možete pronaći na službenoj stranici WineOS-a.