Tražite savršen kolač koji ne zahtijeva pećnicu, ali zato pruža vrhunski užitak u svakom zalogaju? Ovaj kremasti čokoladno-karamel kolač s lješnjacima i Nutellom oduševit će ljubitelje slastica koje se brzo pripremaju, a ostavljaju dojam kao da ste proveli sate u kuhinji.
Recept dolazi iz naše kuharice „Kolači i torte bez pećnice“, omiljenog vodiča za pripremu deserata koji ne traže pečenje – idealno za tople dane, brze prigode ili kada jednostavno želite slasticu bez komplikacija.

U nastavku otkrijte kako spoj oblatni, bijele i tamne čokolade, karamele i hrskavih lješnjaka stvara neodoljiv desert vrijedan svakog zalogaja.

Sastojci:

✦1 list oblatne

✦100 g bijele čokolade

Priprema: Oblatnu prerezati na dva dijela dimenzi­je otprilike 25 x 15 cm. Premazati jedan dio otoplje­nom bijelom čokoladom i poklopiti drugim.

Krema:

✦100 ml vrhnja za šlag

✦100 g čokolade za kuhanje

✦150 g mliječne čokolade

✦100 g Nutelle

✦100 g prženih mljevenih lješnjaka

✦100 g prženih sjeckanih lješnjaka

Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, dodati obje vrste čokolade i miješati dok se ne otope. Do­dati Nutellu, mljevene i sjeckane lješnjake pa raspo­rediti na oblatnu.

Karamel:

✦100 ml vrhnja za šlag

✦300 g lješnjak karamela

✦50 g maslaca

✦100 g prženih sjeckanih lješnjaka

✦50 g mljevenih keksa

Priprema: Otopiti karamele u vrhnju na laganoj vatri. Dodati maslac i sjeckane lješnjake. Malo ohla­diti, dodati mljevene kekse pa rasporediti na kremu. Ukrasiti otopljenom čokoladom ili po želji.

Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Lambada

Prethodni članakPočetak vegetativne sezone u voćnjacima i zaštita od niskih temperatura
Sljedeći članakPrijedlog Programa potpore za unapređenje uvjeta stanovanja mladih obitelji u ruralnim područjima
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.