Tražite savršen kolač koji ne zahtijeva pećnicu, ali zato pruža vrhunski užitak u svakom zalogaju? Ovaj kremasti čokoladno-karamel kolač s lješnjacima i Nutellom oduševit će ljubitelje slastica koje se brzo pripremaju, a ostavljaju dojam kao da ste proveli sate u kuhinji.
Recept dolazi iz naše kuharice „Kolači i torte bez pećnice“, omiljenog vodiča za pripremu deserata koji ne traže pečenje – idealno za tople dane, brze prigode ili kada jednostavno želite slasticu bez komplikacija.
U nastavku otkrijte kako spoj oblatni, bijele i tamne čokolade, karamele i hrskavih lješnjaka stvara neodoljiv desert vrijedan svakog zalogaja.
Sastojci:
✦1 list oblatne
✦100 g bijele čokolade
Priprema: Oblatnu prerezati na dva dijela dimenzije otprilike 25 x 15 cm. Premazati jedan dio otopljenom bijelom čokoladom i poklopiti drugim.
Krema:
✦100 ml vrhnja za šlag
✦100 g čokolade za kuhanje
✦150 g mliječne čokolade
✦100 g Nutelle
✦100 g prženih mljevenih lješnjaka
✦100 g prženih sjeckanih lješnjaka
Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, dodati obje vrste čokolade i miješati dok se ne otope. Dodati Nutellu, mljevene i sjeckane lješnjake pa rasporediti na oblatnu.
Karamel:
✦100 ml vrhnja za šlag
✦300 g lješnjak karamela
✦50 g maslaca
✦100 g prženih sjeckanih lješnjaka
✦50 g mljevenih keksa
Priprema: Otopiti karamele u vrhnju na laganoj vatri. Dodati maslac i sjeckane lješnjake. Malo ohladiti, dodati mljevene kekse pa rasporediti na kremu. Ukrasiti otopljenom čokoladom ili po želji.
Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice
Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Lambada