Sastojci:
✦1 list oblatne
✦100 g bijele čokolade
Priprema: Oblatnu prerezati na dva dijela dimenzije otprilike 25 x 15 cm. Premazati jedan dio otopljenom bijelom čokoladom i poklopiti drugim.
Krema:
✦100 ml vrhnja za šlag
✦100 g čokolade za kuhanje
✦150 g mliječne čokolade
✦100 g Nutelle
✦100 g prženih mljevenih lješnjaka
✦100 g prženih sjeckanih lješnjaka
Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, dodati obje vrste čokolade i miješati dok se ne otope. Dodati Nutellu, mljevene i sjeckane lješnjake pa rasporediti na oblatnu.
Karamel:
✦100 ml vrhnja za šlag
✦300 g lješnjak karamela
✦50 g maslaca
✦100 g prženih sjeckanih lješnjaka
✦50 g mljevenih keksa
Priprema: Otopiti karamele u vrhnju na laganoj vatri. Dodati maslac i sjeckane lješnjake. Malo ohladiti, dodati mljevene kekse pa rasporediti na kremu. Ukrasiti otopljenom čokoladom ili po želji.
Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice