Podloga (za oko 10 tortica ili jednu promjera od 26 cm):

✦200 g mljevenog keksa

✦150 g maslaca

Priprema:

Mljevene kekse pomiješati s otopljenim maslacem i utisnuti u kalupe za tortice promjera 6 – 7 cm (ili jedan kalup promjera 26 cm), obložene acetatnom folijom. Staviti u hladnjak.

Bijela krema:

✦250 g mascarpone sira

✦200 g bijele čokolade

✦250 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Izmiksati mascarpone s otopljenom i malo ohlađenom čokoladom. Sjediniti ručno s izmiksanim vrhnjem za šlag. Rasporediti po podlozi.

Krema od malina:

✦300 g malina

✦100 g šećera

✦1 mljevena želatina

✦250 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Maline kuhati sa šećerom na laganoj vatri. Kada se malo raskuhaju, maknuti s vatre i protisnuti kroz cjedilo da se odstrane koštice. Dodati otopljenu želatinu prethodno pripremljenu prema uputi s pakiranja. Kada se malo ohladi umiješati izrađeno vrhnje za šlag, te preliti po bijeloj kremi. Staviti u hladnjak, najbolje preko noći. Ukrasiti šlagom i malinama.

Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu

Prethodni članakDani malostonske kamenice
Sljedeći članakPijesak torta
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.