Podloga (za oko 10 tortica ili jednu promjera od 26 cm):
✦200 g mljevenog keksa
✦150 g maslaca
Priprema:
Mljevene kekse pomiješati s otopljenim maslacem i utisnuti u kalupe za tortice promjera 6 – 7 cm (ili jedan kalup promjera 26 cm), obložene acetatnom folijom. Staviti u hladnjak.
Bijela krema:
✦250 g mascarpone sira
✦200 g bijele čokolade
✦250 ml vrhnja za šlag
Priprema:
Izmiksati mascarpone s otopljenom i malo ohlađenom čokoladom. Sjediniti ručno s izmiksanim vrhnjem za šlag. Rasporediti po podlozi.
Krema od malina:
✦300 g malina
✦100 g šećera
✦1 mljevena želatina
✦250 ml vrhnja za šlag
Priprema:
Maline kuhati sa šećerom na laganoj vatri. Kada se malo raskuhaju, maknuti s vatre i protisnuti kroz cjedilo da se odstrane koštice. Dodati otopljenu želatinu prethodno pripremljenu prema uputi s pakiranja. Kada se malo ohladi umiješati izrađeno vrhnje za šlag, te preliti po bijeloj kremi. Staviti u hladnjak, najbolje preko noći. Ukrasiti šlagom i malinama.
Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu