PRIPREMITE
 Za biskvit:
  10 bjelanjaka   
 28 dag šećera   
 28 dag prženih mljevenih lješnjaka
 2 žlice kakaa   
 1 dl mlakog mlijeka   
 žlica ruma za namakanje biskvita 
Za čokoladnu kremu: 
 6 žumanjaka   
 1 jaje   
 10 dag šećera
  10 dag čokolade   
 25 dag margarina   
 5 dag šećera u prahu
 Za vanilija kremu: 
 4 žumanjka   
 2 pudinga od vanilije   
 4 žlice šećera   
 7 dl mlijeka   
 5 dl slatkog vrhnja
Biskvit: Lješnjake popržite, ogulite i sameljite. Bjelanjke sa šećerom i par zrna soli izmiksajte u čvrsti snijeg pa dodajte pržene mljevene lješnjake i kakao. Pecite dok se biskvit počne odvajati od ruba kalupa.
 Čokoladna krema: Žumanjke, jaje i 10 dag šećera miješajte na pari dok ne nastane svijetla gusta krema, dodajte otopljenu čokoladu pa miješajte na pari još 5 minuta. Kada se krema ohladi, dodajte margarin koji prethodno pjenasto izradite sa šećerom u prahu. 
 Vanilin krema: u posudu ulijte mlijeko, žumanjke, prašak za puding i šećer te stavite kuhati uz povremeno miješanje. Kad miješajući osjetite početak zgušnjavanja pudinga, nastavite miješati malo energičnije dok smjesa ne zakuha. Kuhajte smjesu povremeno miješajući još 2 minute. Dok se krema hladi, povremeno je promiješajte. Kad se ohladila, izradite je da postane pjenasta i dodajte pola litre tučenog slatkog vrhnja. 
 Slaganje: Biskvit (namočite) – čokoladna krema – vanilin krema. Vanilin krema je dosta mekana pa je najbolje tortu slagati u obruču i tako je pustiti hladiti preko noći. Idući dan izvadite obruč i ukrasite tortu.
  
		







