width=

Podloga:
40 dag petit beurre keksa

Krema:
30 dag čokolade
4 dl slatkog vrhnja
6 žumanjaka
8 dag šećera u prahu
1 dl likera od jaja

Ukrašavanje:
2 dl slatkog vrhnja

Priprema kreme: Jaja i šećer miksajte dok krema ne postane glatka i pjenasta, te dodajte liker od jaja i na pari omekšanu čokoladu. Lagano umiješajte u kremu tučeno slatko vrhnje.

Postupak: Kalup veličine 34 x 12 cm obložite papirom za pečenje (folijom) i slažite naizmjence: keksi – krema – keksi – krema… dok ne potrošite kremu. Tako napunjen kalup ostavite cijelu noć u hladioniku da se dobro ohladi. Hladnu tortu premažite ostatkom kreme, a po želji posipajte kakaom.

Ukrašavanje: Hladnu tortu izvadite iz kalupa, položite na tanjur za serviranje, skinite papir, premažite, te ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.

Recept iz knjige: Torte bez pećnice

Prethodni članakLedeno nebo
Sljedeći članakVoćna savijača
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.