Podloga:
40 dag petit beurre keksa

Krema:
30 dag čokolade
4 dl slatkog vrhnja
6 žumanjaka
8 dag šećera u prahu
1 dl likera od jaja

Ukrašavanje:
2 dl slatkog vrhnja

Priprema kreme: Jaja i šećer miksajte dok krema ne postane glatka i pjenasta, te dodajte liker od jaja i na pari omekšanu čokoladu. Lagano umiješajte u kremu tučeno slatko vrhnje.

Postupak: Kalup veličine 34 x 12 cm obložite papirom za pečenje (folijom) i slažite naizmjence: keksi – krema – keksi – krema… dok ne potrošite kremu. Tako napunjen kalup ostavite cijelu noć u hladioniku da se dobro ohladi. Hladnu tortu premažite ostatkom kreme, a po želji posipajte kakaom.

Ukrašavanje: Hladnu tortu izvadite iz kalupa, položite na tanjur za serviranje, skinite papir, premažite, te ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.

Recept iz knjige: Torte bez pećnice

Prethodni članakLedeno nebo
Sljedeći članakVoćna savijača
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.