Ledeno nebo. Planetarno popularan kremasti kolač, jednostavan, brz i lagan, s nevjerojatnim okusom, čije sastojke za pripremu imate uvijek kod kuće.

 width=TIJESTO:
7 bjelanjaka
7 žlica šećera
7 žlica brašna 

KREMA:
7 žumanjaka
7 žlica šećera
6 žlica brašna
3 vanilin šećera
7 dl mlijeka
25 dag margarina

PREMAZ:
4 dl slatkog vrhnja
2 kremfiksa

Priprema tijesta: Bjelanjke istuci u čvrst snijeg i dodati šećer, na kraju lagano umiješati brašno. Uliti u nauljeni lim i peći na 150° C. Pečeni biskvit preliti s 2 dl prokuhanog mlijeka.

Priprema kreme: Umutiti žumanjke s obje vrste šećera i malo mlijeka, te sve ukuhati u preostalom mlijeku. Kuhanu kremu ohladiti, dodati pjenasto izra đen margarin. Pečeni kolač premazati kremom, a na kremu staviti tučeno slatko vrhnje s kremfiksom.

Priprema premaza: Istući slatko vrhnje s kremfiksom.

 

Recept iz knjige Moji najbolji kolači

Prethodni članakŠape od kokosa
Sljedeći članakČokoladno osvježenje
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.