Voćna savijača. Najpopularniji i najbrži desert za sve prigode je savijača ili štrudla. Ova s nadjevom od grisa i višanja oduševiti će cijelu vašu obitelj.

 width=Sastojci:
1 tijesto za savijače
1 staklenka višanja

Nadjev (mjera je čaša od jogurta):
3 čvrsta jogurta
2 čaše šećera
1 i 1/2 čaša grisa
1 čaša ulja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer

PRIPREMA: Jogurt, šećer, gris, ulje, prašak za pecivo i vanilin šećer pomiješati u jednoličnu smjesu. Na jedan list za savijače staviti 5 žlica smijese, na to staviti drugi list i ponovno 5 žlica smijese, te treći list i 5 žlica smijese. Na treći list staviti višnje i saviti u roladu. Smjesa je dovoljna za 3 rolade.

SAVJET: Umjesto višanja možete staviti neko drugo voće ili svježi sir.

 

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Prethodni članakČokoladno osvježenje
Sljedeći članakJoš dva hrvatska proizvoda registrirana na EU razini
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.