Podloga:
✦250 g Digestive keksa
✦70 g maslaca
✦1 žličica cimeta
Priprema: Kekse sitno samljeti i dodati cimet te otopljeni maslac. Smjesu utisnuti u kalup dimenzije 21 x 21 cm pa peći 4 – 5 minuta na 200 °C.
Nadjev:
✦6 jabuka
✦1 žlica maslaca
✦2 žlice šećera
✦2 žlice cimeta
Priprema: Jabuke oguliti, narezati na ploške i staviti u tavicu na malo maslaca pa dodati šećer i cimet. Povremeno promiješati i kuhati dok jabuke ne omekšaju. Rasporediti po podlozi i ohladiti.
Krema:
✦500 g krem sira
✦3 žlice šećera u prahu
✦100 g bijele čokolade
✦200 ml vrhnja za šlag
Priprema: Krem sir izmiksati sa šećerom u prahu, dodati u mikrovalnoj ili na pari otopljenu i malo ohlađenu bijelu čokoladu i još jednom izmiksati. Dodati tekuće vrhnje za šlag i miksati dok se ne zgusne. Rasporediti po jabukama i dobro ohladiti. Posuti mljevenim keksom i cimetom.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači