Podloga:

✦250 g Digestive keksa

✦70 g maslaca

✦1 žličica cimeta

Priprema: Kekse sitno samljeti i dodati cimet te oto­pljeni maslac. Smjesu utisnuti u kalup dimenzije 21 x 21 cm pa peći 4 – 5 minuta na 200 °C.

Nadjev:

✦6 jabuka

✦1 žlica maslaca

✦2 žlice šećera

✦2 žlice cimeta

Priprema: Jabuke oguliti, narezati na ploške i sta­viti u tavicu na malo maslaca pa dodati šećer i ci­met. Povremeno promiješati i kuhati dok jabuke ne omekšaju. Rasporediti po podlozi i ohladiti.

Krema:

✦500 g krem sira

✦3 žlice šećera u prahu

✦100 g bijele čokolade

✦200 ml vrhnja za šlag

Priprema: Krem sir izmiksati sa šećerom u prahu, dodati u mikrovalnoj ili na pari otopljenu i malo ohlađenu bijelu čokoladu i još jednom izmiksati. Dodati tekuće vrhnje za šlag i miksati dok se ne zgusne. Rasporediti po jabukama i dobro ohladiti. Posuti mljevenim keksom i cimetom.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakCrljenak kaštelanski iz Strmendoca
Sljedeći članakVaraždinski klipič 27. hrvatski proizvod zaštićenog naziva
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.